"Πήγαμε στα καλά καθούμενα να γίνουμε χώρα της Λατινικής Αμερικής - Θα γινόταν κόλαση.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

"Πήγαμε στα καλά καθούμενα να γίνουμε χώρα της Λατινικής Αμερικής - Θα γινόταν κόλαση.."


  • Στις αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Σχέδιο Β του Γ. Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «πήγαμε στα καλά καθούμενα να γίνουμε χώρα της Λατινικής Αμερικής».


«Οι αποκαλύψεις του.. δείχνουν τι αποφύγαμε εκεί που η Ελλάδα είχε αρχίσει να αλλάζει κλίμα και να ανακάμπτει...
Πήγαμε στα καλά καθούμενα να γίνουμε χώρα της Λατινικής Αμερικής» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μίλησε για τουλάχιστον 100 δισεκ. ευρώ.
«Εδώ βλέπουμε και ζητήματα ελευθεριών και Δημοκρατίας.
Δεν κρατικοποιείς κεντρική τράπεζα και κάνεις νέο νόμισμα έτσι απλά...
Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε βία» επεσήμανε ο κ.Βενιζέλος.
Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ο κ.Βενιζέλος είπε ότι «δεν πρόκειται για εκλογικό νόμο, αλλά για πρωτοβουλία αλλαγής εντύπωσαν και πεδίου συζήτησης ενώ έχουμε κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι «οι συζητήσεις γίνονται τυχοδιωκτικά και επιπόλαια».
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Βενιζέλος είπε πως η επιστολή του Επιτρόπου G. Oettinger δεν είναι επιστολή αλληλογραφίας, είναι προειδοποίηση ότι κινείται διαδικασία κατά της χώρας με την Ελλάδα να ακολουθεί το δρόμο της Πολωνίας.
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι Ουγγαρία και Πολωνία έχουν ανάλογες εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για την Πολωνία κινήθηκε το άρθρο 7 (σ.σ το άρθρο θεωρείται ως προθάλαμος διαδικασίας λήψης κυρώσεων σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η χώρα καταπατά τις αρχές του κράτους δικαίου).
«Πρόκειται για μια βαριά και σκληρή διαδικασία για την Πολωνία, ενώ από πίσω έρχεται και η Ελλάδα» είπε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η επιστολή Oettinger δεν αφορά το διαγωνισμό των αδειών αλλά τις τεχνικές προϋποθέσεις του διαγωνισμού, και αναφέρεται στη χωρητικότητα του φάσματος.
«Όταν ο αρμόδιος επίτροπος λέει ότι υπάρχουν παραβιάσεις, έχει παραβιαστεί το Ενωσιακό Δίκαιο» ανέφερε ο κ.Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΡ είναι μια από τις πέντε συνταγματικά προβλεπόμενες ανεξάρτητες αρχές δεν είναι έρμαιο στις διαθέσεις του νομοθέτη, ο έλεγχος του κράτους ασκείται μέσω του ΕΣΡ, και η αφαίρεση της αρμοδιότητας και η μεταφορά της στον υπουργό είναι κατάφωρα αντισυνταγματική».
«Είναι προκλητικά αντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων» υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οι τέσσερις άδειες δεν προκύπτουν επιστημονικά από πουθενά, χαρακτηρίζοντας ως παντελώς αβάσιμη τη μελέτη του πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας.
Bookmark and Share