Τον έπιασαν ξανά για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τον έπιασαν ξανά για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας..

  • Δεκάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην κατοχή 52χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Η υπόθεση ήρθε στο...φως όταν τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, προέκυψαν δύο ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες του Διαδικτύου εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της διαδικτυακής αυτής σύνδεσης.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα των ερευνών ο κάτοχος της συγκεκριμένης σύνδεσης παρείχε στον συλληφθέντα τη δυνατότητα χρήσης της.

Σε έρευνα στο σπίτι του 52χρονου στη Σαρωνίδα, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν και τα χιλιάδες αρχεία με το υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί και ισάριθμοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ισάριθμοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρία ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (usb stick) και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Το κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Όπως προέκυψε, ο 52χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Bookmark and Share