"Καλωσήρθατε στην κόλαση.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

"Καλωσήρθατε στην κόλαση.."


  • To ...καλωσόρισμα των Βραζιλιάνων αστυνομικών στους τουρίστες!


Με πανό όπου αναγράφεται στα αγγλικά το σύνθημα «καλωσήρθατε στην κόλαση» υποδέχθηκαν τους άρτι αφιχθέντες τουρίστες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο Βραζιλιάνοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαδηλώνουν καταγγέλλοντας τις... καθυστερήσεις στη καταβολή των μισθών τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες, μόλις έναν μήνα πριν ανέβει η «αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων (5η έως 21η Αυγούστου), όπου θα συρρεύσουν στην πόλη μισό εκατομμύριο τουρίστες και περισσότεροι από 10.000 αθλητές.

Σε άλλα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει:

«Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν έχουν πληρωθεί. Όποιος επισκέπτεται το Ρίο δεν είναι ασφαλής».

Οι αστυνομικοί είχαν επίσης παρατάξει στην αίθουσα των αφίξεων ανδρείκελα τα οποία είχαν ντύσει με στολές αναπαριστώντας τα 54 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ ένα πανό έγραφε:

«Να μην ανησυχείτε, μονάχα 54 αστυνομικοί σκοτώθηκαν αυτό το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων».

Μια αστυνομικός επίσης, που είχε βάψει τα χέρια και το πρόσωπό της με κόκκινη μπογιά που παρέπεμπε σε αίμα, κρατούσε μια κούκλα η οποία φόραγε μια μπλούζα με το σύνθημα «SOS police».

Η αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών της εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες.

Η πολιτεία του Ρίο διανύει μια σοβαρή δημοσιονομική κρίση. Την περασμένη εβδομάδα η Μπραζίλια ενέκρινε ένα σχέδιο διάσωσης για την εκταμίευση 833 εκατομμυρίων ευρώ και οι καθυστερούμενοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τύπο.
Bookmark and Share