«Καίνε» τα θερινά ραβασάκια της εφορίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

«Καίνε» τα θερινά ραβασάκια της εφορίας.

  • Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα... ραβασάκια με τους φόρους για τους επόμενους μήνες και ξεκινώντας από τον Ιούλιο οι τσέπες των φορολογούμενων αδειάζουν.


Το φορολογικό ημερολόγιο προβλέπει τα εξής:
1) Στο τέλος του μήνα 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα..  πρέπει να φανούν συνεπείς στην πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Μόνο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να εισπράξει 3,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ μέσα στον μήνα.

Η τελική εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, έχει δείξει ότι τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 2.284.739 με το ποσό που θα πρέπει να εισπραχθεί να αντιστοιχεί σε 3,644 δισ. ευρώ.

2) Πάνω από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες θα πρέπει να αποδώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ που εισέπραξαν μέσα στις επόμενες μέρες.

3) Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις και ότι η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί κατά 99,9% μέσα στον Ιούλιο έτσι ώστε ο φόρος να καταβληθεί σε 5 δόσεις.

Στόχος όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών είναι, έως τις 31 Ιουλίου, να έχουν εκδοθεί και να έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSNET, πάνω από 6.000.000 εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τα ποσά του φόρου ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

4) Εκτός από τους φόρους οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υπολογίζουν μειωμένες επικουρικές συντάξεις που θα φανούν από το τέλος του μήνα, ενώ οι αυξημένες κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά:


29 Ιουλίου: Λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

31 Αυγούστου: Αναμένεται ότι θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

30 Σεπτεμβρίου: Αναμένεται ότι θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Ταυτόχρονα λήγει η προθεσμία για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

27 Οκτωβρίου: Τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

30 Νοεμβρίου: Τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

30 Δεκεμβρίου: Πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ και εξόφληση τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. για το 2017.
Bookmark and Share