Δείτε την ελληνική ιστοσελίδα του Γκιουλέν. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Δείτε την ελληνική ιστοσελίδα του Γκιουλέν.

  • Κατηγορείται από τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι αυτός διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. 
  • Ο Φετουλλάχ Γκιουλέν το αρνείται κατηγορηματικά και οι άλλοτε στενοί συνεργάτες εμφανίζονται έτοιμοι να ξεκινήσουν πόλεμο.


Ο πάλαι ποτέ μέντορας του.. Ερντογάν διαθέτει πλειάδα οπαδών ανά την υφήλιο και όχι μόνο εντός Τουρκίας, τους οποίους φροντίζει να «ικανοποιήσει», με νέες διδαχές και συμβουλές σε αρκετές γλώσσες, ακόμη και στα ελληνικά.

Στην ελληνική ιστοσελίδα του Γκιουλέν μπορεί κάποιος να διαβάσει το βιογραφικό του, σειρά άρθρων του, αποσπάσματα από βιβλία του, τη δική του άποψη για το Ισλάμ αλλά και την τζιχάντ.

Παρά το γεγονός ότι η ιστοσελίδα – τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα – δεν έχει ενημερωθεί από το 2013 αποτελεί έναν πρώτο τρόπο γνωριμίας με τον κ. Γκιουλέν.

Σε αυτήν περιγράφεται ως «είναι στοχαστής και θεωρητικός του Ισλάμ και ένας πολυγραφότατος συγγραφέας και ποιητής. (...). Το 1958, πέρασε τις εξετάσεις με άριστα και του δόθηκε άδεια από το κράτος να γίνει ιεροκήρυκας», ενώ προστίθεται ότι «Ο Γκιουλέν, παρότι είναι δημοφιλής και ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του, δεν ασχολείται καθόλου με την πολιτική»

* Δείτε εδώ την ιστοσελίδα
Bookmark and Share