Εγκαίνια με κινητοποιήσεις για το νέο σταθμό διοδίων στον Προμαχώνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Εγκαίνια με κινητοποιήσεις για το νέο σταθμό διοδίων στον Προμαχώνα.


  • Με κινητοποιήσεις των κατοίκων των κοινοτήτων Προμαχώνα και Αγκίστρου ξεκινά σήμερα η πρώτη μέρα της πιλοτικής λειτουργίας των διοδίων του Προμαχώνα.


Και αυτό γιατί παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις τόσο της.. Εγνατίας οδού Α.Ε. όσο και της κυβέρνησης για ελεύθερη διέλευση των κατοίκων των χωριών Προμαχώνα και Αγκίστρου (συνολικά 171 οχήματα), από τα διόδια του Προμαχώνα, καθώς δεν υπάρχει παράδρομος, αυτό που τελικά «προσφέρει» η εταιρεία είναι 10 δωρεάν διελεύσεις τον μήνα για τους κατοίκους και 20 για τους εργαζομένους στο τελωνείο.

Μια «χούφτα» ακρίτες χωρίς εναλλακτικό δρόμο

Για τις 09.00 προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την ελεύθερη διέλευσή τους, χωρίς όριο περιοριστικών διαδρομών. «Είναι αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε 4,80 ευρώ (2,40 ευρώ ανά διέλευση) κάθε φορά που θέλουμε να επισκεφτούμε το φαρμακείο ή το πρατήριο υγρών καυσίμων για τις καθημερινές μας ανάγκες» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνα Σπύρος Λεωνίδας.

«Είμαστε μια “χούφτα” άνθρωποι, ζούμε στα σύνορα της χώρας και αντί να έχουμε κάποιες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά μας καλούμαστε να πληρώσουμε αδρά για τις καθημερινές μας ανάγκες, όπως είναι τα φάρμακα και τα καύσιμα, καθώς τόσο το φαρμακείο όσο και το πρατήριο υγρών καυσίμων είναι τα μοναδικά στην περιοχή» πρόσθεσε.

Το αίτημα του δημάρχου Σιντικής

Την οργή των κατοίκων, πάντως, προκάλεσε και η άρνηση της διοίκησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. να κάνει δεκτό το αίτημα που διατύπωσε με επιστολή του προς τη διοίκησή της ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, και στο οποίο ζητούσε την εξαίρεση από τις χρεώσεις διέλευσης των 171 οχημάτων από το Άγκιστρο και τον Προμαχώνα, καθώς και όλων των αυτοκινήτων του δήμου που χρειάζεται να μεταβαίνουν στην περιοχή των συνόρων.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Εγνατίας Οδού


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Εγνατίας Οδού Απόστολου Αντωνούδη, στην τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ η αντιπρόταση από πλευράς της εταιρείας αφορά σε 10 ελεύθερες διελεύσεις τον μήνα για τους κατοίκους και 20 για τους εργαζομένους σε τελωνείο και σιδηροδρομικό σταθμό.

Σιωπή από τα υπουργεία

Η πρόταση αυτή προωθήθηκε προς τα συναρμόδια υπουργεία, ωστόσο από τη μια δεν καλύπτει τους κατοίκους της περιοχής που ζητούν απεριόριστες διελεύσεις, ενώ από την άλλη δεν υπήρξε κάποια κίνηση (με την υπογραφή απόφασης) από τους υπευθύνους των υπουργείων.

Το θέμα έχει έρθει επανειλημμένα στη Βουλή με ερωτήσεις τοπικών βουλευτών (Κώστας Καραμανλής, Μιχάλης Τζελέπης), χωρίς όμως να δοθεί συγκεκριμένη ξεκάθαρη απάντηση.

Στο πλευρό των κατοίκων Προμαχώνα και Αγκίστρου τάσσεται ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

«Οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, που αυτό διακυβεύεται από τις ανεύθυνες και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και χειρισμούς» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών.

«Η κατασκευή και λειτουργία των διοδίων συνδέεται με μία σειρά από προχειρότητες και αποφάσεις χωρίς … νόηση! Είναι αδιανόητο να επιχειρείται περιορισμός στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών κοινοτήτων μας και αυτό να θέλουν να περάσει έτσι. Επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι στον σταθμό διοδίων

Όσον αφορά στις προσλήψεις των 30 υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τον σταθμό των διοδίων, για τη λειτουργία του επί 24ώρου βάσεως, ο κ. Αντωνούδης ανέφερε πως η σχετική διαδικασία κινήθηκε από την ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε (συμφερόντων κ. Μπόμπολα) που είναι η εταιρεία που θα λειτουργήσει τα διόδια. Ωστόσο, εκτίμησε πως οι εργαζόμενοι θα είναι από την περιοχή.

ΠΗΓΗ: anexartitos.gr
Bookmark and Share