Να πώς θα δώσουν τα κανάλια στους «δικούς» τους. Το σχέδιο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Να πώς θα δώσουν τα κανάλια στους «δικούς» τους. Το σχέδιο..





Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος παρακάμπτοντας παρανόμως το ΕΣΡ πήρε το “παιγνίδι” της αδειοδότησης των καναλιών επάνω του, δεν αρκέσθηκε στον παράνομο και αυθαίρετο καθορισμό σε 4 των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν. 
Θέλει να είναι σίγουρος ότι οι άδειες θα πάνε σε “συνεργάσιμους” καναλάρχες.
...Και έχει οργανώσει το τέλειο σχέδιο για να το πετύχει!



Ένα σατανικό σχέδιο (φυσικά αντιθεσμικό, διαβλητό, παράνομο και επιτομή της διαπλοκής) έχει επεξεργασθεί η κυβέρνηση δια χειρός κ. Νίκου Παππά.
Και αυτό...προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι άδειες στα κανάλια που θα δοθούν με “διαγωνιστικές διαφανείς” διαδικασίες, θα καταλήξουν στα χέρια “δικών” τους επιχειρηματιών!

Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος παρακάμπτοντας παρανόμως το ΕΣΡ πήρε το “παιγνίδι” της αδειοδότησης των καναλιών επάνω του, δεν αρκέσθηκε στον παράνομο και αυθαίρετο καθορισμό σε 4 των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν. Θέλει να είναι σίγουρος ότι οι άδειες θα πάνε σε “συνεργάσιμους” καναλάρχες. Το ροκαμβολικό σχέδιο, το οποίο διέρρευσε από απολύτως αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, έχει ως εξής:

Μετά την “προεπιλογή” 7 (από τις 11 που υπεβλήθησαν) υποψηφιοτήτων για να περάσουν στην β' φάση της διαδικασίας, θα ακολουθήσουν τώρα οι πλειοδοσίες της τιμής αγοράς της άδειας από τους ενδιαφερόμενους, ώστε τελικά από τους 7, να μείνουν μόνο οι 4 οι οποίοι και θα έχουν “χτυπήσει” τις υψηλότερες τιμές και οι οποίοι θα πάρουν την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας.

Η σατανικότητα του σχεδίου άλωσης του τηλεοπτικού τοπίου, έγκειται ακριβώς στο ΠΩΣ θα γίνει η διαδικασία “πλειοδοτικού διαγωνισμού”! Αντί να γίνει ανοικτά, με την ταυτόχρονη συμμετοχή και των 7 υποψηφίων σε μια συνεδρίαση, επελέγη η εξής, καθόλα ύποπτη, αδιαφανής μέθοδος:

Ο κάθε υποψήφιος, θα βρίσκεται την ημέρα της “δημοπρασίας” απομονωμένος σε ένα δωμάτιο, και on line,μέσω ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα πληροφορείται τις προσφορές των άλλων -ΑΛΛΑ χωρίς να γνωρίζει ΠΟΙΟΣ ανταγωνιστής προσφέρει περισσότερα από την δική του προσφορά!- και θα μπορεί να ανεβάζει το τίμημα κάθε φορά ανά 500.000 ευρώ. Στο τέλος, και αφού έχει αναδεχθεί ο προσφέρων τα λιγότερα, αυτός θα αποκλεισθεί της συνέχειας της διαδικασίας. Και με τιμή “εκκίνησης”, πλέον, την ανώτερη που προέκυψε στο πρώτο “τυφλό” στάδιο του πλειστηριασμού, θα ακολουθήσει με την ίδια μέθοδο (απομονωμένοι σε δωμάτια, χωρίς να γνωρίζουν ποιος δίνει τι, παρά μόνο ύψος προσφοράς την οποία έκαστος θα μπορεί να αυξάνει ) άλλη μια “γύρα', ώστε με τον αποκλεισμό, λόγω μειοδοσίας, ακόμη ενός υποψηφίου, να μείνουν μόνο 5 και οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην τελευταία και κρίσιμη “πλειοδοσία” με ακριβώς την ίδια μέθοδο, για να προκύψουν οι 4 περιούσιοι. Σ' αυτή την τελευταία φάση της διαδικασίας πλειοδοσίας (ξαναλέμε: χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα του κάθε φορά πλειοδότη) κάθε φορά η αύξηση της προσφοράς θα γίνεται ανά 100.000 ευρώ.

Την οργάνωση και την ευθύνη της όλης “διαγωνιστικής-πλειοδοτικής” διαδικασίας, θα την έχει ειδική επιτροπή την οποία θα συστήσει ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας κ. Παπάς. Ο οποίος (δεν αμφιβάλλουμε...) θα την συστήσει με κριτήρια αξιοκρατικά και εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας. Επειδή, όμως, τα όσα ζούμε στον καιρό μας δικαιολογούν... μια κάποια καχυποψία, ποιος θα μας βεβαιώσει ότι ο “καναλάρχης” υπουργός, ο μόνος που θα είναι σε θέση να γνωρίζει “ποιος δίνει τι” σε κάθε φάση της διαδικασίας, δεν θα ενημερώνει τους “δικούς” του ώστε να πλειοδοτούν με αποτέλεσμα να προκύψουν οι τελικά 4 ...“επικρατέστεροι” ύστερα από μια “αδιάβλητη”, “αντοπάριστη” κούρσα;

Το συγκεκριμένο σχέδιο, πάσχει νομικά, πολιτικά και σίγουρα ηθικά. Και (αν εφαρμοσθεί έτσι...) είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο “διαγωνισμός” θα ακυρωθεί στα δικαστήρια-ελληνικά και ευρωπαϊκά. Τα οποία, άλλωστε, σίγουρα θα κληθούν ν' αποφανθούν με ποια λογική ένα “κομμένο” κανάλι, δεν θα δικαιούται να εκπέμπει πανελλαδικά, μέσω των συνδρομητικών διαύλων (NOVA, COSMOTE κ.λ.π.), δυνατότητα που έχει σήμερα το... “Αλ Τζαζίρα”, το “ Άνιμαλ Τσάνελ”, ένα σωρό πορνογραφικά κανάλια...

Αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι χρονοβόρες προσφυγές, το γκουβέρνο θα έχει κάνει το “αριστερό”, αντιδιαπλεκόμενο κομμάτι του για τους κομματικούς “ιθαγενείς”, και όσους άλλους έχουν απομείνει στο κοινωνικό και εκλογικό σώμα!

Όπως το κάνει με την “απλή αναλογική”, την ψήφο στους 16άρηδες, την δημοψηφισματικού τύπου συνταγματική αναθεώρηση. Κατά τον θίασο-μπουλούκι, και το ρεπερτόριό του...


Του κ.Θ.Οικονομόπουλου

Bookmark and Share