Εξετάζει υποβάθμιση της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η Moody's. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Εξετάζει υποβάθμιση της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η Moody's.

  • Σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έχει θέσει την αξιολόγηση της Τουρκίας η Mody’s συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σημειώνεται ότι ο... διεθνής οίκος που αξιολογεί με Baa3 την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας, προέβη τον Απρίλιο του 2014 σε υποβάθμιση του outlook σε αρνητικό από σταθερό.
Η Moody’s θα εξετάσει την πιθανότητα και τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της ζήτησης, μιας "περαιτέρω αποδυνάμωσης της προβλεψιμότητας και της αποτελεσματικότητας της πολιτικής" και της περιορισμένης πρόσβασης στις εξωτερική χρηματοδότηση.
Όπως εξηγεί ο διεθνής οίκος, θέματα όπως η υποχώρηση της ανάπτυξης αντανακλώνται στο αρνητικό outlook.
Σημειώνεται ότι την Δευτέρα και η S&P ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Τον Μάιο η S&P αναθεώρησε το outlook της τουρκικής αξιολόγησης σε σταθερό από αρνητικό επικαλούμενη την ανθεκτικότητα της οικονομίας της χώρας, διατηρώντας παράλληλα την αξιολόγηση BB+.
Από την πλευρά της η Fitch τόνισε χθες ότι υπάρχουν "πολιτικά ρίσκα" στο πιστοληπτικό προφίλ της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια κίνηση αλλαγής της αξιολόγησής της.
Bookmark and Share