Reuters: Δύο F16 παραλίγο να συντρίψουν το αεροσκάφος του Erdogan στον αέρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Reuters: Δύο F16 παραλίγο να συντρίψουν το αεροσκάφος του Erdogan στον αέρα

  • Στο αποκορύφωμα της προσπάθειας για την ανατροπή του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, δύο αεροσκάφη F-16 που οδηγούσαν πιλότοι που ανήκαν στην πτέρυγα των πραξικοπηματιών, παρενόχλησαν το αεροσκάφος στο οποίο  βρισκόταν ο πρόεδρος της Τουρκίας.


Όπως αναφέρει σε..  δημοσίευμά του το Reuters, ο Erdogan επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη από το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μαρμαρίδας αφού έμαθε για την επιχείρηση πραξικοπήματος το βράδυ της Παρασκευής.
"Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροπλάνο του Erdogan ενώ βρισκόταν στον αέρα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Κλείδωσαν τα ραντάρ τους στο αεροπλάνο, ενώ άλλα δύο F16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο", δήλωσε πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος με γνώση των γεγονότων στο Reuters.
"Γιατί δεν πυροβόλησαν, είναι ένα μυστήριο", τόνισε.
Ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Erdogan και το οποίο παρενοχλήθηκε ενώ έφευγε από το αεροδρόμιο της Μαρμαρίδας, παρενοχλήθηκε από δύο F16 των πραξικοπηματιών, αλλά ότι ο ίδιος κατόρθωσε να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη ασφαλής.
Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το προεδρικό αεροσκάφος "αντιμετώπισε προβλήματα στον αέρα", χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως τόνισε ακόμη, "διέφυγε τον θάνατο για λεπτά".
Μάλιστα, το CNN Turk ανέφερε ότι περίπου 25 στρατιώτες έφθασαν με ελικόπτερο στο ξενοδοχείο στην Μαρμαρίδα και κατέβηκαν με σχοινιά και πυροβολώντας, σε μια προφανή προσπάθεια να συλλάβουν τον Erdogan.

Επίσης, και ο πρωθυπουργός Binali Yildirim αποτέλεσε αντικείμενου στόχου στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για πραξικόπημα, και γλίτωσε οριακά.
Bookmark and Share