Δεν φαντάζεσε πόσοι κεραυνοί χτύπησαν την Κεντρική Μακεδονία σε ένα 24ωρο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Δεν φαντάζεσε πόσοι κεραυνοί χτύπησαν την Κεντρική Μακεδονία σε ένα 24ωρο!

    http://greece-salonika.blogspot.com/2016/08/24_11.html
  • Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας έως τις 9 το πρωί της Τρίτης.

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά…27.400 κεραυνοί «χτύπησαν» την Κεντρική Μακεδονία μέσα σε 24 ώρες! Αυτό -κατά μέσο όρο- πρακτικά σημαίνει ότι έπεφταν 1.141 κεραυνοί την ώρα ή 19 το λεπτό ή ένας κάθε τρία δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με στοιχεία του μετεωρολόγου του ΕΛΓΑ, Μιχάλη Σιούτα, από τις 9 το πρωί της Δευτέρας έως τις 9 το πρωί της Τρίτης, 22.700 κεραυνοί χτύπησαν το έδαφος και 4.700 κεραυνοί τα σύννεφα.

«Επρόκειτο για το ίδιο σύστημα που χτύπησε την ΠΓΔΜ αφήνοντας πίσω του 21 νεκρούς. Σε εμάς ήρθε εξασθενημένο σε ό,τι αφορά την ποσότητα της βροχής αλλά ήταν αρκετά σφοδρό σε κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους», δήλωσε στον «Ε.Τ».

Παραδέχθηκε ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να καταγράφονται τόσοι πολλοί κεραυνοί σε μόλις 24 ώρες και ανέφερε ότι επλήγησαν ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, ο Θερμαϊκός Κόλπος, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και οι Σέρρες. Μάλιστα, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής ξέσπασαν δέκα πυρκαγιές από πτώση κεραυνών.

Πεζοπόρο τμήμα 45 ατόμων με 18 οχήματα έδωσε μάχη με τις φλόγες μέχρι χθες τα ξημερώματα προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τις εστίες πυρκαγιάς.

«Η μεγαλύτερη έκαψε 20 στρέμματα, η μικρότερη μισό στρέμμα. Ευτυχώς η Πυροσβεστική επενέβη αμέσως και δεν πήρε έκταση. Το 2006 έχουμε πληρώσει αυτού του είδους τους κεραυνούς στην Κασσάνδρα με τη μεγάλη πυρκαγιά», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Πάντως, εξαιτίας της βροχόπτωσης -η οποία δεν ήταν και ιδιαίτερα ισχυρή- ο επιβατικός σταθμός του αεροδρομίου «Μακεδονία» άρχισε πάλι να… μπάζει νερά!

Κουβάδες, χαλάκια, χαρτόνια, ακόμη και… σφουγγαρίστρες επιστρατεύτηκαν για να συγκρατήσουν τα νερά που έσταζαν από την οροφή, δημιουργώντας τριτοκοσμικές εικόνες και εκθέτοντας το διεθνή αερολιμένα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.
Bookmark and Share