Οι 3 εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγει το λουκέτο το Mega... και η προσχεδιασμένη "δολοφονία". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Οι 3 εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγει το λουκέτο το Mega... και η προσχεδιασμένη "δολοφονία".

  • Τα απίθανα φαινόμενα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που εγείρουν σωρεία ερωτημάτων.

Μετά τη φαρσοκωμωδία όπου εταιρίες που αποκλείονται στη συνέχεια γίνονται δεκτές να συμμετέχουν στη φάση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται ότι η...  Επιτροπή του διαγωνισμού επικουρείται από την ελεγκτική εταιρία Grant Thornton και νομικούς.
Μετά τον τραγέλαφο των στερούμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τις ελλείψεις του φακέλου του Mega τελικά ο μόνος υποψήφιος που μένει εκτός διαγωνισμού είναι το Μεγάλο Κανάλι ενώ την ίδια στιγμή παρατηρούνται φαινόμενα όπως να γίνονται αποδεκτές αιτήσεις όπου για παράδειγμα η καταβολή μισθωμάτων τεκμαίρεται αλλά δεν αποδεικνύεται ή η μεταβίβαση μετοχών και οι συναλλαγές που μεσολαβούν να παρουσιάζουν κενά που εμπίπτουν ακόμα και στη νομοθεσία περί ξεπλύματος και εικονικών συναλλαγών.
Ασχέτως όλων αυτών το Mega πλέον έχει τρεις διεξόδους προκειμένου να μην βάλει λουκέτο και μείνουν άνεργοι 500 περίπου εργαζόμενοι.
Η πρώτη διέξοδος είναι να κερδίσει την προσφυγή στο ΣτΕ που θα εκδικαστεί το Σεπτέμβριο και να συνεχίσει να εκπέμπει.
Η δεύτερη διέξοδος να διεκδικήσει εναλλακτικά θεματική άδεια.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως για να συνεχίσει να υπάρχει το Mega είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι πράγμα που δεν φαίνεται να έχουν πρόθεση να πράξουν. Η πλευρά Φιλιππόπουλου που εμφανίστηκε ως μεσσίας επίσης δεν προκύπτει να έχει τη δυνατότητα και για μια ακόμα φορά όπως στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών που δημιουργούνται.
Η τρίτη διέξοδος είναι να πουληθεί η εταιρία εν λειτουργία (το ενεργητικό της) από τις πιστώτριες τράπεζες με την εφαρμογή του πτωχευτικού δικαίου.
Αυτή η λύση θα εξασφάλιζε ουσιαστικά τη συνέχεια του καναλιού αλλά και θα ικανοποιούσε σε ένα βαθμό τις απαιτήσεις των τραπεζών οι οποίες κινδυνεύουν να καταγράψουν τεράστια ζημία.
Αγοραστής προφανώς δεν μπορεί να είναι άλλος πλην αυτών που δεν διαθέτουν τηλεοπτικό σταθμό εν λειτουργία και θα μπορούσαν να έχουν ενδιαφέρον να αγοράσουν ένα κανάλι έτοιμο, με ισχυρό brand name και απαλλαγμένο από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.
(πηγή bankingnews)
Bookmark and Share