Λευκάδα: Δέκα τα κτήρια που κάηκαν στην παλιά πόλη - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Λευκάδα: Δέκα τα κτήρια που κάηκαν στην παλιά πόλη

  • Σε δέκα ανέρχονται τα κτήρια που κάηκαν από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Δρακονταείδη.

Όπως.. ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λευκάδας, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ επεσήμανε ότι, εάν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών, θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας.
Ο δήμαρχος έκανε λόγο για σοβαρό πλήγμα, ωστόσο επέμεινε ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η κανονικότητα.
Επεσήμανε επιπλέον ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά, που έχασαν το βιός τους.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε οικία στην περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης.
Στο σημείο έσπευσαν γρήγορα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.