Ασφαλιστικά μέτρα από τηλεοπτικούς σταθμούς για τη διαδικασία αδειοδότησης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ασφαλιστικά μέτρα από τηλεοπτικούς σταθμούς για τη διαδικασία αδειοδότησης


  • Εξι συνολικά φάκελοι με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών θυροκολλήθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο δικηγόρος του Star και καθηγητής διοικητικού δικαίου, κ... Πάνος Λαζαράτος μιλώντας το πρωί στοn ΣΚΑΪ δήλωσε ότι πρόκειται για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί προ 15ημέρου και, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία, παραδόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Σε αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά το Star τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός των ραδιοτηλεοπτικών. Η προσωρινή διαταγή δικάστηκε την Παρασκευή η οποία απερρίφθη και τώρα πρέπει να εκδικαστούν τα κανονικά ασφαλιστικά μέτρα στα μέσα Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Λαζαράτος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Alpha κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν να κάνουν με ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και της «Dimera».

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επηρεάζουν τη διαδικασία που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στο κτίριο της ΓΓΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, τα αποτελέσματα της οποίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.
Bookmark and Share