Ερντογάν: Θανατική ποινή, αν το θέλει ο λαός - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ερντογάν: Θανατική ποινή, αν το θέλει ο λαός

  • Στην επαναφορά της θανατικής ποινής ανεφέρθηκε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, «εάν ο λαός το θέλει» ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη Δημοκρατία και τους Μάρτυρες» που οργάνωσε το κυβερνών κόμμα στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Εάν ο λαός θέλει τη.. θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «Οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν τη θανατική ποινή».

Μιλώντας ενώπιον πλήθους άνω του ενός εκατομμυρίου που συγκεντρώθηκε στο Γενί-Καπί της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -τον οποίο κατηγορεί για το πραξικόπημα- πρέπει να καταστραφεί εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε και πάλι κατά της Γερμανίας που δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί με video link στους υποστηρικτές του που διαδήλωναν στην Κολωνία την περασμένη Κυριακή, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών που συγκεντρώθηκαν στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης απόψε σε διαδήλωση που οργάνωσε το κυβερνών AKP.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι συγκεντρώσεις «υπέρ της δημοκρατίας» που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου θα συνεχισθούν μέχρι την Τετάρτη. Αναφερόμενος στην άρνηση της Γερμανίας να τον φιλοξενήσει στη συγκέντρωση, ο Ερντογάν είπε προς το πλήθος ότι αντίθετα το Βερολίνο επέτρεψε σε κούρδους ακτιβιστές να μιλήσουν μέσω video link.

«Πού είναι η δημοκρατία; Αφήστε τους να τρέφουν τους τρομοκράτες και αυτοί θα επιστρέψουν και θα τους χτυπήσουν», είπε ο Ερντογάν.
Bookmark and Share