Μόνο μια προσφορά κατατέθηκε για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Μόνο μια προσφορά κατατέθηκε για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

...και δεν ήταν της Cosco!


 Μόνο μία προσφορά κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το σχήμα...ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ - Goldair για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στον διαγωνισμό που προωθεί η ΓΑΙΑΟΣΕ. Τελικώς δεν υπέβαλε προσφορά η κινεζική COSCO..

Την προσφορά αναμένεται να αξιολογήσει από την Τρίτη η ΓΑΙΑΟΣΕ, που διαχειρίζεται την έκταση των 588 στρεμμάτων όπου θα εκτείνεται το νέο εμπορευματικό κέντρο. Στόχος της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι η διαδικασία της αξιολόγησης να ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου, ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να προχωρήσει η ανάδειξη του μειοδότη και η υπογραφή της σύμβασης η οποία θα πρέπει κατόπιν να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οπως αναφέρει το Euro2day, η Cosco είχε ξεκαθαρίσει εδώ και εβδομάδες ότι δεν θα καταθέσει προσφορά, επειδή ο διαγωνισμός αφορούσε την αξιοποίηση μόνο 588 στρεμμάτων από τα συνολικά 2.000 στρέμματα που κατέχει συνολικά ο ΟΣΕ στο Θριάσιο.

Συνεχείς αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης


Επειτα από συνεχείς αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης, η εν εξελίξει διαδικασία (ο έκτος κατά σειρά διαγωνισμός τις τελευταίες δεκαετίες) προβλέπει πως το έργο ανάπτυξης του διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα γίνει η παραχωρησιούχος και η οποία θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για 50 έτη του εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών που θα κατασκευαστεί, με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, ενώ το ακίνητο διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και το λιμάνι του Πειραιά, με το οποίο θα λειτουργήσει ουσιαστικά συμπληρωματικά.