Οι πρώτες γαλανόλευκες μάχες στους Ολυμπιακούς του Ρίο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Οι πρώτες γαλανόλευκες μάχες στους Ολυμπιακούς του Ρίο

  • Πότε αγωνίζονται οι έλληνες αθλητές.
  • Πλήρες πρόγραμμα

«Αρχή ήμισυ παντός», κατά... τον Πλάτωνα, και αυτήν την αρχή θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας που θα βρεθούν σήμερα στα στάδια, στις πισίνες αλλά και στους δρόμους του Ρίο.
"Κλίκ" στον πίνακα για μεγέθυνση:

Την αρχή για τα γαλανόλευκα χρώματα θα κάνει ο Γιάννης Ταμουρίδης στην ποδηλασία δρόμου, θα ακολουθήσουν οι αθλητές της ενόργανης (Πετρούνιας, Μάρας), τη «σκυτάλη» θα παραλάβουν οι κωπηλάτες (διθέσιο σκιφ, ελαφριά τετράκωπος) και η εθνική πόλο των ανδρών, ενώ οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν με κολύμβηση.

Στην παραλία σύμβολο του Ρίο, την Κοπακαμπάνα, ο Γιάννης Ταμουρίδης θα διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα στην ποδηλασία δρόμου. Ο ποδηλάτης δεν βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, διότι πριν από λίγες ημέρες σε αγώνα στην Κίνα τραυματίστηκε στην κλείδα.

Στην Ολυμπιακή Αρένα o Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βλάσης Μάρας θα διεκδικήσουν προκρίσεις για τους τελικούς σε κρίκους και μονόζυγο. Ολα δείχνουν ότι ο Μανιάτης πρωταθλητής δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να ξαναβρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους του μονόζυγου. «Το πρόγραμμά μου είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Βρίσκομαι σε άριστη αγωνιστική κατάσταση», μας είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Βλάσης Μάρας έχει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και θα πάρει το «εισιτήριο» αρκεί να το εκτελέσει χωρίς πτώση. Είναι η τέταρτή του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχει ποτέ προκριθεί σε τελικό. Στο Ρίο θα προσπαθήσει να... ξορκίσει την ολυμπιακή κατάρα.

Στη λίμνη Λαγκόα οι κωπηλάτες θα διεκδικήσουν προκρίσεις χωρίς να έρθουν σε επαφή με τα μολυσμένα νερά. Στις 17.00 θα διεξαχθεί ο προκριματικός του σκιφ γυναικών, με τις Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη να συγκαταλέγονται στα φαβορί για την πρόκριση. Η τετράκωπος ελαφρών βαρών (Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου, Μαγδανής) βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ρίο, διότι πήρε την πρόκριση ύστερα από τον αποκλεισμό της ρωσικής ομάδας. «Ηταν δώρο θεού για την προσπάθεια που κάναμε. Από την Καστοριά όπου κάναμε προπόνηση βρεθήκαμε στο Ρίο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε στην «Κ» ο Σπύρος Γιάνναρος.

Τον πρώτο αγώνα δίνει σήμερα και η εθνική πόλο. Αντιμετωπίζει την Ιαπωνία. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί πριν από λίγες εβδομάδες αντιμέτωπες στην Κίνα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί με 15-7.

Με στόχο τη βελτίωση των ατομικών επιδόσεων και την πρόκριση στους ημιτελικούς (ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα) των αγωνισμάτων τους θα ανεβούν οι κολυμβητές μας στους βατήρες του ολυμπιακού κολυμβητηρίου. Η αρχή θα γίνει με τις Αννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά, που θα αγωνιστούν στα 100 μ. πεταλούδα. Θα ακολουθήσει ο προκριματικούς των 400 μ. ελευθ. ανδρών με τον Δημήτρη Δημητρίου και οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν με τον αγώνα του Παναγιώτη Σαμιλίδη στα 100 μ. πρόσθιο.
Bookmark and Share