Τουρκική εφημερίδα εμπλέκει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο πραξικόπημα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τουρκική εφημερίδα εμπλέκει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο πραξικόπημα.

  • Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aksam εμπλέκει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα... φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της άρθρο με τίτλο «Η συμμαχία Πατριαρχείου – CIA - Γκιουλέν», ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρει «Σοκαριστικές δηλώσεις από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ για την 15η Ιουλίου».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Υεμένη, Άρθουρ Χιουζ, δήλωσε ότι «ο Φετουλάχ Γκιουλέν ήθελε να κάνει το πραξικόπημα με τη στήριξη της CIA και του "ελληνικού" Πατριαρχείου».

Ο πρώην πρέσβης σημειώνει ότι η δύναμη της CIA είναι αρκετά ισχυρή μέσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ο Γκιουλέν διέφυγε χάρη στις σχέσεις που είχε δημιουργήσει με τον ιερωμένο Αλέξανδρο Καρλούτσο.


Και σημειώνει: «Ο Γκιουλέν έχει απολύτως στενές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος είναι μέλος του Ισραηλινού λόμπι».

Τέλος, υπογραμμίζει πως αφορμή για το πραξικόπημα ήταν η εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ρωσίας, ύστερα από την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.
Bookmark and Share