Πούτιν: Ηλίθιες οι κινήσεις της Ουκρανίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Πούτιν: Ηλίθιες οι κινήσεις της Ουκρανίας..

  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη και ότι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι έπειτα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν μια σειρά ενόπλων επιδρομών Ουκρανών στην Κριμαία που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία.

Ο Πούτιν, μιλώντας στη...  Μόσχα, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Κιέβου «ηλίθιες» και «εγκληματικές» και ως εκ τούτου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα νόημα διεξαγωγής συζητήσεων για την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου στην Κίνα.

Επιπλέον ο Πούτιν διεμήνυσε ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Κριμαία.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για να αλλάξει η συμπεριφορά του Κιέβου.

Η Ουκρανία διέψευσε τους ισχυρισμούς της FSB για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον υποδομών της χερσονήσου.

"Ο Πούτιν ψάχνει αφορμές για νέο πόλεμο"

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητεί τρόπους για να κλιμακώσει την σύγκρουση με την Ουκρανία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα από τις κατηγορίες της Μόσχας ότι το Κίεβο επιχείρησε μια ένοπλη εισβολή στην Κριμαία.

«Ο Πούτιν επιθυμεί νέο πόλεμο. Η Ρωσία κλιμακώνει, απεγνωσμένα αναζητεί για ένα casus belli ενάντια στην Ουκρανία και δοκιμάζει την αντίδραση της Δύσης», τόνισε σε ανάρτηση του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη και ότι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι έπειτα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν μια σειρά ενόπλων επιδρομών Ουκρανών στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία.
Bookmark and Share