Ν. Παππάς: Οι άδειες θα είναι τέσσερις. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Ν. Παππάς: Οι άδειες θα είναι τέσσερις.


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει "μαύρο" σε τουλάχιτον δύο μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς ...προς τέρψιν του κομματικού της ακροατηρίου.
Η γελοιότητα όμως πρέπει να έχει και ένα όριο.


«Οι άδειες θα είναι τέσσερις» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του...διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η σχετική δημοπρασία, καθώς «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα».
Ο κ. Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», εξήγησε ότι «κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα». «Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα, δηλαδή, από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει αυτής των πανελλαδικών. Επισημαίνει ακόμη, ότι αυτήν τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια. «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών (σ.σ.που σημαίνει "μαύρο "σε δύο τουλάχιστον απ΄τα υπάρχοντα κανάλια που μεταδίδουν το σήμα τους μέσω της Digea). Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» τόνισε, χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την β’ αξιολόγηση, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι μπορεί να κλείσει σύντομα «και στο θέμα των εργασιακών να έχουμε μια κατάληξη, η οποία να είναι θετική για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας». Σχετικά με την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, εξήγησε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από την κατάληξη της για το χρέος.
Σχετικά με τον «κόφτη», εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική». Δεν κρατάει τις διάφορες λίστες στα συρτάρια. Δεν αφήνει εφοπλιστές ή ιδιοκτήτες καναλιών να μη πληρώνουν φόρους. Και από την άλλη σέβεται κάθε ευρώ φόρων που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης» συνέχισε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπτωρο, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας», ενώ για τα σενάρια συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, υπογράμμισε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής και συμπαγής».