Δείτε τι αλλάζει στα σχολεία από τη νέα χρονιά. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Δείτε τι αλλάζει στα σχολεία από τη νέα χρονιά.

  • Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει φέτος το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές κυρίως των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.

Σύμφωνα..με το «Έθνος», το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει για τη νέα χρονιά σημαντικές αλλαγές στα σχολεία. Μερικές από αυτές είναι οι μειώσεις ωρών διδασκαλίας, οι μειώσεις των εξεταζόμενων μαθημάτων, η καθιέρωση της μελέτης των μικρών μαθητών στο σχολείο (για τα δημοτικά), η λεγόμενη "περιγραφική αξιολόγηση" των μαθητών – η οποία πάντως θα εφαρμοστεί πιλοτικά φέτος – και ο ενιαίος τύπος δημοτικού σχολείου.

Τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν πως οι αλλαγές στοχεύουν στην απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και αφορούν στον εξορθολογισμό της ύλης, ωστόσο υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς κι εδώ έρχονται αλλαγές κυρίως στον τρόπο που θα κληθούν να διαχειριστούν την ύλη των μαθημάτων. Μάλιστα ετοιμάζονται σχετικές οδηγίες διαχείρισης της ύλης, διάφορα εναλλακτικά σενάρια διδασκαλίας, προτάσεις για δραστηριότητες μαθητών.
Bookmark and Share