Αντισυνταγματική και άκυρη η διαδικασία αδειοδότησης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Αντισυνταγματική και άκυρη η διαδικασία αδειοδότησης

«Αντισυνταγματική και άκυρη» χαρακτήρισε τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.


Παραδέχθηκε πως...χρειαζόταν βελτιώσεις, αλλά, όπως είπε, θα έπρεπε «να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα και να αναλάβει τον διαγωνισμό το ΕΣΡ». «Η κυβέρνηση είχε άλλους σκοπούς. Ήθελε να φέρει τη δική της διαπλοκή, ήθελε να ευνοήσει τους δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο» τόνισε ο κ. Καραγκούνης, αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαδικασία.

«Στην ουσία θεσμοθέτησε μία διαδικασία αντισυνταγματική, η οποία βασίζεται σ' έναν νόμο, ο οποίος είναι επίσης αντισυνταγματικός, διότι τα επιχειρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να διενεργείται αυτός ο διαγωνισμός όχι από το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως αυτό συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς «δεν ισχύει πουθενά στον κόσμο και σίγουρα όχι πουθενά στην Ευρώπη».

Αναρωτήθηκε γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να έχει μια τελική κρίση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας, αλλά και ποιος «θα πληρώσει το μάρμαρο», αν ακυρωθεί αυτή η διαδικασία. «Γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ και να προχωρήσει στον διαγωνισμό; Γιατί μετά (ενν. σε περίπτωση ακύρωσης) θα υπάρχουν αγώγιμες αξιώσεις και σωστώς απ' αυτούς που θα πάρουν τώρα τις άδειες και αυτούς που θα αποκλειστούν ή συμμετείχαν. Σε αυτή την περίπτωση το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα τιναχθεί όλη η διαδικασία στον αέρα και θα ξανακάνουμε πάλι διαγωνισμούς» υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καραγκούνης.