Ο Γκάμπριελ υπερασπίζεται την χειρονομία του με το μεσαίο δάχτυλο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο Γκάμπριελ υπερασπίζεται την χειρονομία του με το μεσαίο δάχτυλο..

  • "'Επρεπε να υψώσω και τα δύο χέρια"!


Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, και υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπερασπίστηκε την κίνησή του να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο σε μια ομάδα... νεοναζιστών διαδηλωτών νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε ότι το μόνο λάθος του ήταν πως δεν ύψωσε και τα δύο χέρια. Τόνισε μάλιστα στους επικριτές του πως θα έπρεπε να σκεφτούν τι θα έκαναν αν έρχονταν αντιμέτωποι με 12 «νέους, επιθετικούς και έτοιμους για βία ναζιστές».

Ο Γκάμπριελ βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες νωρίτερα αυτό το μήνα στη βόρεια Γερμανία. Τον αποκάλεσαν προδότη του λαού και ανέφεραν το ναζιστικό παρελθόν του πατέρα του.

Ο Γκάμπριελ, έχει μιλήσει ανοιχτά για τον πατέρα του Βάλτερ, που ήταν υποστηρικτής του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ, και που αρνούνταν το Ολοκαύτωμα μέχρι το θάνατό του το 2012.

Σε βίντεο του περιστατικού που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας από τους διαδηλωτές ακούγεται να φωνάζει: «Ο πατέρας σου αγαπούσε την χώρα του. Κι εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις».

Εκείνη την στιγμή, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στο οποίο ανήκει, χαρακτήρισε την κίνησή του «συναισθηματική αντίδραση» και έδωσε στη δημοσιότητα μία δήλωση που ανέφερε: «Προφανώς ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν θεωρεί πως η χειρονομία του είναι η σωστή μορφή της καθημερινής επικοινωνίας, αλλά οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με τους νεοναζί που ήταν έτοιμοι να ασκήσουν βία, δεν ήταν εφικτή».
Πηγή: BBC
Bookmark and Share