Κάνουν πίσω στο Μαξίμου για τις θεματικές άδειες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Κάνουν πίσω στο Μαξίμου για τις θεματικές άδειες..


  • Συνεχείς αντικρουέμενες δηλώσεις από στελέχη της κυβέρνησης

  • Τσίρκο... άνευ προηγουμένου.


Κι ενώ το πόκερ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχοντας συμπληρώσει ένα εικοσιτετράωρο, στο Μαξίμου, φαίνεται να... υπάρχουν δεύτερες σκέψεις όχι μόνο για το πότε αλλά ακόμη και για το εάν θα δοθούν πράγματι θεματικές άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Την πρώτη υπόνοια άφησε η Όλγα Γεροβασίλη στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του real, λέγοντας ούτε λίγο- ούτε πολύ, πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις θεματικές άδειες, στις οποίες φέρονται να προσβλέπουν ήδη καναλάρχες που θα βρεθούν μετά το πέρας του διαγωνισμού που πραγματοποιείται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης χωρίς τηλεοπτική άδεια αλλά και έτεροι που κόπηκαν ήδη στις προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού και δεν έφτασαν καν στην τελική του φάση.
"Θα συζητήσουμε εάν θα υπάρχουν θεματικές" ήταν η χαρακτηριστική απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου σε σχετικό ερώτημα αλλά η είδηση ότι το Μαξίμου ετοιμάζει νέες παλινωδίες για το θέμα των τηλεοπτικών ΜΜΕ, προήλθε ευκρινέστερα από τον γγε Λευτέρη Κρέτσο.
Ο κ. Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε grosso modo ότι το ζήτημα της αδειοδότησης θεματικών τηλεοπτικών καναλιών δεν βρίσκεται στα άμεσα κυβερνητικά πλάνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συζήτηση ως "άκαιρη". Αντιθέτως, ως είπε, το επόμενο βήμα του Μαξίμου είναι η αδειοδότηση των Περιφερειακών σταθμών, οπότε οι θεματικές άδειες μπορούν να ...περιμένουν.
"Είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και να αφήσουμε το θέμα των θεματικών" είναι η επακριβής αναφορά του γγε , ο οποίος τόνισε πως η συζήτηση για τις θεματικές άδειες είναι άκαιρη διότι αυτή τη στιγμή ζέον θέμα είναι τα περιφερειακά κανάλια.
Και αυτό, όπως επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν γίνεται να υπάρξει πολυφωνία στην ενημέρωση αν τα περιφερειακά Μέσα φυτοζωούν λόγω έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης.

Ν.Παππάς: Αμέσως μετά οι θεματικές

Σημειώνεται ωστόσο ότι μόλις επτά ημέρες πριν, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς διαβεβαίωνε μέσω συνέντευξής του στο ρ/σ "στοκόκκινο" ότι αμέσως μετά τη διαδικασία των πανελλαδικών αδειών θα δοθούν και οι θεματικές άδειες, απόσπασμα της οποίας είχε αναρτήσει και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

"Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσουμε στην διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών"
— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) August 24, 2016

Εάν δεν πρόκειται για νέα βαβέλ στο εσωτερικό της κυβέρνησης ( εν προκειμένω μάλλον δύσκολο), τότε είναι πρόδηλο ότι κάτι έχει αλλάξει και δη αίφνης στον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Το ερώτημα είναι με ποια σκοπιμότητα και προς ποια κατεύθυνση.