Financial Times: Μύκονος, η ελληνική... «Γαλλική Ριβιέρα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Financial Times: Μύκονος, η ελληνική... «Γαλλική Ριβιέρα»

  • Έντονη νυχτερινή ζωή, γαλάζιες παραλίες και άσπρα σπιτάκια, εστιατόρια διεθνούς φήμης, συνθέτουν το νησί της Μυκόνου, που έχει χαρακτηριστεί ως η νέα Ίμπιζα, και τώρα, ως η νέα Côte d'Azur, η περίφημη Γαλλική Ριβιέρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Financial Times.


Αν και σε μέγεθος αποτελεί μόλις το 1/5 της Ίμπιζας, το... διεθνές τζετ σετ έχει «προσγειωθεί» για τα καλά στο νησί των ανέμων, ανεβάζοντας έτσι τις τιμές κατακόρυφα.

Ένα κοκτέιλ μπορεί να κοστίσει έως και 20 ευρώ στα διάσημα μπαράκια του νησιού ενώ και οι τιμές των ξενοδοχείων είναι απλησίαστες για τους «κοινούς θνητούς».

Τον περασμένο Αύγουστο, η μέση τιμή δωματίου κυμαινόταν στα 507 ευρώ το βράδυ, σύμφωνα με την Trivago, έναντι 470 ευρώ η βραδιά σε ένα ξενοδοχείο του Μόντε Κάρλο την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα διάσημα εστιατόρια ανοίγουν στο νησί με τελευταίο το λονδρέζικο Hakkasan και το παριζιάνικο Buddha-Bar.

«Είναι σαν ένα μικρό Σαιντ Τροπέζ» λέει ο Nicolas Mugni της γαλλικής εταιρείας ακινήτων Demeures de Grece.

Η θέση της Μυκόνου στον «χάρτη» των διεθνών, κοσμικών hotspots, την έχει καταστήσει την πιο ανθεκτική αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης, βοηθώντας στην συγκράτηση των τιμών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες ακινήτων, προσελκύει τους ίδιους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν σπίτια και γη σε περιοχές όπως η Τοσκάνη και οι ελβετικές Άλπεις.

«Η Μύκονος προσφέρει την ίδια στιγμή γκλάμουρ και παράδοση. Ακόμα κι αν τελικά αγοράσουν ακίνητα σε κάποιο άλλο νησί στο τέλος, σχεδόν πάντα ξεκινούν την αναζήτηση από τη Μύκονο» λέει στους FT ο Κωνσταντίνος Σιδέρης, αναλυτής στην Algean Property.

Παρά την πτώση των τιμών κατά 43%, έως και 50% σε ορισμένες περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, η Μύκονος έχει καταφέρει να ανακάμψει, ειδικά μετά τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

«Η Μύκονος έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μέσα στην αναταραχή, με την ζήτηση διεθνώς να έχει μείνει αμείωτη» σχολιάζει ο Mike Braunholtz της Prestige Property Group, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι παρ' όλα αυτά η επίδραση της κρίσης είναι εμφανής στο νησί, αφού οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2008. Ο ίδιος πάντως αποδίδει την πτώση αυτή στη διόρθωση της αγοράς, η οποία, όπως λέει, ήταν υπερτιμημένη.

Σύμφωνα με τους FT, οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι ο Άγιος Ιωάννης και ο Άγιος Λάζαρος, αλλά και το νότιο μέρος του νησιού, κοντά στο διάσημο Super Paradise.
Bookmark and Share