Μουζάλας: Χρειάζεται «plan B» για το προσφυγικό - Είμαστε ανήσυχοι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μουζάλας: Χρειάζεται «plan B» για το προσφυγικό - Είμαστε ανήσυχοι

  • Για την ανάγκη ενός σχεδίου Β για την προσφυγική κρίση έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις που έκανε στην γερμανική εφημερίδα Bild. 


Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να..είναι έτοιμη, σε περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορά της.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα σχέδιο Β» τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από την συμφωνία, σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν στην κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν.

Η κυβέρνηση διαπιστώνει με ανησυχία, πως η στρόφιγγα από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας έχει χαλαρώσει, με αποτέλεσμα αυτά να δέχονται καθημερινά πάνω από 100 νέους πρόσφυγες. Επίσης, η Τουρκία ανακάλεσε τους υπαλλήλους του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι είχαν κομβικό ρόλο στη διαδικασία των επαναπροωθήσεων με αποτέλεσμα αυτές να έχουν ουσιαστικά και πρακτικά σταματήσει.
Bookmark and Share