Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με POS και επιχειρησιακό κέντρο τη Βουλγαρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με POS και επιχειρησιακό κέντρο τη Βουλγαρία

  • Συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω...καρτών, τα γνωστά POS, με σκοπό την παράκαμψη των capital controls και τη φοροδιαφυγή, αποκάλυψαν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εντόπισαν και κατάσχεσαν 164 τερματικά, τα οποία διακινούνταν από επιχειρησιακό κέντρο στη Βουλγαρία, που είχε έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ η εκκαθάριση των τραπεζικών συναλλαγών γίνονταν στη Μάλτα.

Συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Το πελατολόγιο διερευνάται για να διαπιστώσει αν συντρέχουν και λόγοι φοροδιαφυγής.

Οι δράστες μέσω της κάρτας που προμηθεύονταν μαζί με τα μηχανήματα, μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών έως 15.000 ευρώ το μήνα και να αποστέλλουν σε Τράπεζες του εξωτερικού επίσης έως 100.000 ευρώ το μήνα.

Επίσης, καθώς τα μηχανήματα αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι κάτοχοί τους έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής, καθώς καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών λογαριασμών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Bookmark and Share