Οργή για το εξώφυλλο της Vogue - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Οργή για το εξώφυλλο της Vogue

  • Λίγο πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Σεπτεμβρίου, η βραζιλιάνικη έκδοση του περιοδικού Vogue θέλησε να προβάλει το γεγονός με την καμπάνια: «Είμαστε όλοι παραολυμπιονίκες».

Ωστόσο, η ανταπόκριση του... κόσμου ήταν μάλλον αρνητική. Και αυτό γιατί η Vogue αποφάσισε να μη προβάλλει αθλητές με πραγματική αναπηρία, αλλά διασημότητες οι οποίες εικονίζονται χωρίς άκρα ή με άλλες αναπηρίες.

Στη φωτογράφηση συμμετείχαν οι διάσημοι ηθοποιοί της χώρας Πάουλο Βιλχένα και Κλεό Πίρς, οι οποίοι εικονίζονται χωρίς άκρα ή τμήματα των άκρων τους.

Στη φωτογραφία που ανέβασε το περιοδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πιρς εμφανίζεται χωρίς το δεξί χέρι της, ενώ ο Βιλχένα με τεχνητό πόδι.

Οι φωτογραφίες, παρά την κατακραυγή, δεν έχουν κατέβει από το διαδίκτυο, και πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν ανοιχτά την αγανάκτηση και την οργή τους για την προφανή περιφρόνηση των αθλητών και των μοντέλων με ειδικές ανάγκες.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Πιρς λέει ότι εμπνεύστηκε από το αστέρι του πινγκ πονγκ Μπρούνα Αλεξάντρε και είχε την υποστήριξη όλων εκείνων που συμμετέχουν στους Αγώνες...
Bookmark and Share