Μπλόκο σε συμβάσεις 140 εκατ. ευρώ της Τοξότης του Καλογρίτσα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μπλόκο σε συμβάσεις 140 εκατ. ευρώ της Τοξότης του Καλογρίτσα

μετά το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες..

Μπλόκο σε συμβάσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ της τεχνικής εταιρείας Τοξότης του Ομίλου Καλογρίτσα, βάζει η... κυβέρνηση μετά την χθεσινή ανακοίνωση αποχώρησης του από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η αρχή έγινε χτες με την ανακοίνωση αναβολής της κατάθεσης των προσφορών για ην ανάδειξη του αναδόχου της 4ης εργολαβίας του Πάτρα – Πύργος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η τέταρτη εργολαβία η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κατασκευαστικού κλάδου, όδευε και αυτή στην Τοξότης του Ομίλου Καλογρίτσα (όπως και οι τρεις προηγούμενες τις οποίες πήρε με εκπτώσεις πάνω από 50%)
Η εργολαβία αυτή ύψους 70,71 εκατ. ευρώ, αναβλήθηκε λόγω «λόγω μη έγκαιρης συγκρότησης της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού», όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο.
Ο λόγος, αυτός πάντως που επικαλείται το Υπουργείο κρίνεται από στελέχη της κατασκευαστική αγοράς, σπάνιος.
Οι πραγματικοί λόγοι, όπως επισημαίνουν, θα πρέπει να αναζητηθούν όπως λένε παράγοντες της αγοράς, στην άρση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης προς το «κόκκινο εργολάβο», για τον οποίο το bankingnews είχε αναφερθεί από το περασμένο Οκτώβριο (δείτε εδώ) καθώς και στη μη δυνατότητα εξασφάλισης εγγυητικών επιστολών που απαιτείται για την 4η εργολαβία.
Επίσης μπλόκο φαίνεται να μπαίνει και στην προσπάθεια είναι οι μεθοδεύσεις της ΔΕΗ για να ξαναβάλει από το «παράθυρο» στον διαγωνισμό την εταιρεία Τοξότης για το έργου αποθείωσης στον σταθμό Αγ. Δημητρίου, συνολικού ποσού 70 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Τοξότης βρέθηκε εκτός διαδικασίας, καθώς δεν πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού, στον οποία προσήλθαν επίσης οι ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ, ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε.,α προσήλθαν επίσης οι ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ, ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών ορίστηκε αρχικά για τις 25 Ιουλίου 2016 αλλά αναβλήθηκε για τις 30 Αυγούστου και στη συνέχεια για τις 9 Σεπτεμβρίου.
Τελικώς η τελική ημερομηνία για να ανοίξουν οι προσφορές των εταιρειών που διεκδικούν το έργο είναι στις 29 Σεπτεμβρίου ενώ για σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ στο οποίο θα εξεταστεί και το συγκεκριμένο θέμα.

Ε.Μ.
Bookmark and Share