Εθελουσία για πάνω από 2.000 εργαζομένους στην Εθνική Τράπεζα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Εθελουσία για πάνω από 2.000 εργαζομένους στην Εθνική Τράπεζα

Mε γενναία κίνητρα...

Εθελουσία έξοδο για 2.263 υπαλλήλους υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα με στόχο να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της, από... 12.013 άτομα τον περασμένο Ιούνιο, σε 9.950 στο τέλος του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, για φέτος ο στόχος είναι να αποχωρήσουν 1.763 άτομα, ενώ ενδιαμέσως και μέχρι το 2018 αναμένεται να γίνουν προσλήψεις νεότερων υπαλλήλων.

Το σχέδιο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα φιλόδοξο και έχει ως στόχο να υλοποιηθεί νωρίτερα το πλάνο αναδιάρθρωσης γι' αυτό και σχεδιάζεται να δοθούν γενναία κίνητρα για την αποχώρηση εργαζομένων.

Το πρόγραμμα και η παροχή κινήτρων δεν περιορίζεται μόνο σε εργαζόμενους της τράπεζας που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση αλλά και σε εργαζόμενους που δεν έχουν «ώριμα» συνταξιοδοτικά χρόνια και είναι μικρότερης ηλικίας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει 118 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έχει εγγραφεί ως πρόβλεψη στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα, η Εθνική έχει ήδη καλύψει τη δέσμευση του πλάνου αναδιάρθρωσης για περαιτέρω περιορισμό του δικτύου καταστημάτων της στα 540 ως το τέλος του 2017.
Bookmark and Share