Τι λένε στελέχη της αγοράς για το τίμημα των 4 αδειών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λένε στελέχη της αγοράς για το τίμημα των 4 αδειών

  • Πως επηρεάζει την οικονομία, οι φόβοι για τη βιωσιμότητα και η αγορά εξουσίας.

Για σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης αναφορικά με τα χρήματα που συγκεντρώνει από τον διαγωνισμό για τις...τηλεοπτικές άδειες κάνουν λόγο στελέχη της αγοράς.
Οικονομολόγοι σημειώνουν πως η εξέλιξη είναι θετική για την οικονομία και κάθε έσοδο είναι ευπρόσδεκτο.
Μάλιστα σημειώνουν πως τα έσοδα είναι ανώτερα από αυτά που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση.
Από την άλλη με καθαρά οικονομικούς όρους και μελέτης ισολογισμούς, διατυπώνουν ενστάσεις αναφορικά με το πόσο βιώσιμα θα είναι αυτά τα κανάλια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nuntius Χρηματιστηριακής, Αλέξανδρο Μωραϊτάκη ο οποίος μίλησε στο banking news τα νούμερα είναι εξωφρενικά και ο ίδιος δεν μπορεί να βρει τον τρόπο με τον οποίο τα κανάλια θα είναι βιώσιμα, καθώς όπως σημειώνει η διαφημιστική πίτα είναι στα 200 εκατ. ευρώ και τα κανάλια έχουν πολύ υψηλό κόστος.
Τα νούμερα για τις άδειες δείχνουν πως αγοράζουν εξουσία σημειώνει ο κ.Μωραϊτάκης, τονίζοντας πάντως ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη για την οικονομία.
Ο Μάνος Χατζηδάκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή, σημειώνει πως το τίμημα βοηθάει στο να επιτευχθούν οι στόχοι του πλεονάσματος και πως πρόκειται για σημαντική επιτυχία καθώς το ποσό είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό που είχε προϋπολογιστεί.
Αναφορικά με το αν θα μπορούσε το τίμημα να επηρεάσει το χρηματιστήριο στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως σήμερα το μόνο που κοιτάει η αγορά είναι η Fitch, ενώ σημειώνουν με νόημα πως θα πρέπει να δουν τι στάση θα τηρήσουν όσοι έμειναν εκτός διαγωνισμού, που πρόκειται για σημαντικά ονόματα του εγχώριου επιχειρηματικού στίβου.
Bookmark and Share