Νέο βίντεο-σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν 6χρονο αυτιστικό αγόρι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο βίντεο-σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν 6χρονο αυτιστικό αγόρι.


  • Σάλο έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινωνία το νέο βίντεο αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο ενός 43χρονου αφροαμερικανού στην πόλη Σάρλοτ.

Το νέο ντοκουμέντο που... κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει δύο αστυνομικούς που πυροβολούν εναντίον οχήματος, σκοτώνοντας ένα αυτιστικό αγόρι μόλις 6 ετών, το οποίο δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει!

Το θανατηφόρο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά μόλις το τελευταίο 24ωρο είδε το φως της δημοσιότητας. Ο 6χρονος Τζέρεμι Μάρντις, δέχθηκε πέντε σφαίρες από τους αστυνομικούς Ντέρικ Στάφορντ και Νόρις Γκρινχάουζ, στο Μάρκσβιλ. Ο μικρός επέβαινε σε ένα λευκό SUV με τον πατέρα του Κρίστοφερ Φιου, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το όχημά του σε έλεγχο. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με ότι συνέβη στη Σάρλοτ.

Το βίντεο δείχνει τον πατέρα να βγαίνει τραυματισμένος έξω από το αυτοκίνητο και τους αστυνομικούς να σαρώνουν με τις σφαίρες τους τα παράθυρα, σκοτώνοντας το 6χρονο αγόρι. Στο δικαστήριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ελέχθη ότι οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα, διότι ο κ. Φιου κατεύθυνε το όχημά του εναντίον των αστυνομικών.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο πατέρας έχει σταματήσει και έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, πριν αρχίσουν να πυροβολούν οι δύο αστυνομικοί και τραυματίσουν θανάσιμα το μικρό αγόρι. Ο δικαστής που παρακολούθησε το βίντεο, δήλωσε ότι «φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Φιου δεν προσπάθησε να επιτεθεί με το αυτοκίνητό του στους αστυνομικούς. Δεν φάνηκε ούτε κατά υπόνοια ότι θα χρησιμοποιούσε κάποιο όπλο εναντίον τους».

Όπως έγινε γνωστό στη δίκη, βρέθηκαν 14 κάλυκες από το όπλο του αστυνομικού Στάφορντ και άλλοι τέσσερις από το όπλο του αστυνομικού Γκρινχάουζ γύρω από το αυτοκίνητο. Οι δύο αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο.

Bookmark and Share