Aλεξιάδης: Δεν θα απαλλάξουμε το «Χαμόγελο του παιδιού» από τον ΕΝΦΙΑ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Aλεξιάδης: Δεν θα απαλλάξουμε το «Χαμόγελο του παιδιού» από τον ΕΝΦΙΑ!

  • "Δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Με παραπομπή στο..μέλλον όσον αφορά τη λήψη συγκεκριμένων κυβερνητικών μέτρων που θα επιλύσουν προβλήματα, αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς την δρομολόγησή τους, καθώς και με επιθέσεις στην αντιπολίτευση και γενικότερα σε εκείνους που ασκούν κριτική, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, απάντησαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής υπουργοί σε ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης, ερωτηθείς για το ζήτημα της υποχρέωσης του "Χαμόγελου του Παιδιού" να καταβάλλει υψηλό ποσό για ΕΝΦΙΑ, αφού μίλησε ευρύτερα για ένα "υπαρκτό πρόβλημα", σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη συνάδελφό του εντός του κυβερνητικού σχήματος Θεανώ Φωτίου για να καταγραφούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις με επόμενο στόχο να μην καταβάλλουν φόρο ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Αλεξιάδης είπε πως υπολογίζονται σε 1200 οι οργανώσεις αυτές. "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Α.Ξανθός με αφορμή σχετική ερώτηση σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δρομολογούν διαδικασίες συστηματικής καταγραφής στοιχείων σχετικών με την δημόσια υγεία - μια ουσιαστική παραδοχή ότι τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Με αφορμή, ωστόσο, τη συζήτηση της συγκεκριμένης ερώτησης (του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ.Κρεμαστινού) ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί κύκλοι και Τύπος δεν τηρούν υπεύθυνη στάση για ζητήματα ευαίσθητα όπως αυτά τα οποία αφορούν το χώρο της δημόσιας υγείας.

Αργότερα, από την πλευρά του, για "σπέκουλα" σε βάρος του ιδίου και της κυβέρνησης από τους αντιπάλους τους, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, με αφορμή όσα λέγονται με αφορμή το πρόσφατο σοβαρό δυστύχημα στην Αίγινα.
Bookmark and Share