Ολυμπιακός: Κίνδυνος υποβιβασμού και αφαίρεσης βαθμών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ολυμπιακός: Κίνδυνος υποβιβασμού και αφαίρεσης βαθμών
  • Εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησης Μαρινάκη.


Εξελίξεις αναμένονται στον Ολυμπιακό μετά το βούλευμα του εισαγγελέα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ σύμφωνα με... δημοσιεύματα, βαρύτατες ενδέχεται να είναι οι επιπτώσεις για τους «ερυθρόλευκους».

Κι αυτό γιατί πριν καν βγει το βούλευμα του Συμβολαίου, όπου θα κρίνει οριστικά αν ο Μαρινάκης θα πάει σε δίκη και με ποιες κατηγορίες ή αν θα προφυλακιστεί κιόλας, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ μπορεί να καλέσει σε απολογία εκτός από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και την ΠΑΕ.

Αν κρίνει μάλιστα πως και η ΠΑΕ είναι υπαίτια, τότε σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπάρχουν μπορεί να της επιβάλλει βαρύτατες ποινές με υποβιβασμό, -6 βαθμούς και 300 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Πάντως αυτό που έγινε χθες γνωστό είναι πως το πιθανότερο η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε κλήση σε απολογία τόσο του Μαρινάκη όσο και της ΠΑΕ. Θα περιμένει το βούλευμα του Συμβουλίου όπου θα καθορίσει τελικά αν θα πάει σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και με ποιες κατηγορίες.

Γιατί η εισήγηση του Δασκαλόπουλου μπορεί να ζητούσε και προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού, όμως η τελική απόφαση θα παρθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Πάντως από πλευράς Ολυμπιακού δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Ένα ενδεχόμενο που είχε εξεταστεί και στο ξεκίνημα της υπόθεσης της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης αλλά δεν προχώρησε.

Τότε βεβαίως δεν υπήρχε η εισήγηση του Δασκαλόπουλου πως παραβιάζει τον περιοριστικό όρο για την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, όπως υπάρχει τώρα, και ίσως και οι νομικοί σύμβουλοι ρίξουν στο «τραπέζι» την κίνηση παραίτησης από την προεδρία της ΠΑΕ.
Bookmark and Share