Θέμα βασικού μετόχου ανοίγει η Νέα Δημοκρατία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα βασικού μετόχου ανοίγει η Νέα Δημοκρατία

  • "Η κυβέρνηση κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία", τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, δια του... εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, με αφορμή το διαγωνισμό-οπερέτα για τις τηλεοπτικές άδειες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ως "ορισμό της διαπλοκής" το διαγωνισμό της κυβέρνησης και απευθύνει μία σειρά από καίρια ερωτήματα, πετώντας το…γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θέμα βασικού μετόχου ανοίγει η ΝΔ

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε, ουσιαστικά, το θέμα του βασικού μετόχου. "Η Νέα Δημοκρατία έδωσε αγώνα για το ασυμβίβαστο εργολάβων/προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και δεν τον εγκαταλείπουμε…Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος", είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. "Ο διαγωνισμός είναι θεσμικά άκρως προβληματικός. Έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την αυθαιρεσία. Νομικά είναι έωλος, γιατί δεν έχει αποφανθεί το ΣτΕ. Ηθικά είναι διάτρητος. Το επισημαίνει ο κ. Καμμένος με τις δηλώσεις του για μαύρο χρήμα. Το τίμημα πράγματι είναι υψηλό, τόσο υψηλό που γεννά ερωτηματικά. Δεν μπορώ παρά να επισημάνω πως για το ίδιο αγαθό ο ένας δίνει τέσσερα, ο άλλος επτά. Στην παραδοξότητα αυτή έρχεται να προστεθεί που ένας που δίνει 60 δεν παίρνει τίποτα. Το ολιγοπώλιο που σχηματίστηκε, ειδικά στα ΜΜΕ, έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής. Εμείς θα καθορίσουμε το τίμημα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες που μπορούν να το συνδιαμορφώσουν, σύμφωνα με τους νόμους. Οι βασικές προϋποθέσεις θα είναι τρεις: Η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων. Τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και το ενιαίο τίμημα άδειας", τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει κεντρικό ρόλο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αξιοποίηση του φάσματος, χωρίς προκαθορισμένο αριθμό αδειών. Εάν είχε εφαρμοστεί θα είχαμε περισσότερα κανάλια, περισσότερα έσοδα και χτύπημα στη διαπλοκή. Γεννώνται σοβαρά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση. Γιατί κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία; Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο των καναλιών που ήδη λειτουργούν; Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια, τους φόρους, τις εισφορές; Πώς αισθάνονται που σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο στα κανάλια και θα βρεθούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι;", τόνισε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, ο κ. Κουμουτσάκος.

-Οδυνηρή για τον κ. Τσίπρα η ΔΕΘ
Ο κ. Κουμουτσάκος, μία εβδομάδα πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε πως η εκεί παρουσία του θα είναι οδυνηρή. "Μόλις ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Είναι Σεπτέμβριος, είναι η ΔΕΘ και είναι η τρίτη φορά που κατά τη συνήθειά του θα εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Σήμερα ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τον διαγωνισμό που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής. Οι άδειες αφορούν τους λίγους. Αυτό που αφορά την κοινωνία μας είναι πως δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν μαύρες ημέρες. 150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους μειωμένες. Και έπεται συνέχεια τον Οκτώβριο. Η ΔΕΘ θα είναι για αυτόν μια οδυνηρή διαδικασία γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσει και να καλύψει τα ψέματά του", επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.
Bookmark and Share