Το καραγκιοζιλίκι με τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε: Απώτερος στόχος ο έλεγχος των ΜΜΕ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Το καραγκιοζιλίκι με τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε: Απώτερος στόχος ο έλεγχος των ΜΜΕ..

Το καραγκιοζιλίκι ετελείωσε. Νέα πρόσωπα στο τηλεοπτικό τοπίο πήραν την άδεια. 
Άδικα φώναζε ο συγκυβερνήτης της Ελλάδας Πάνος Καμμένος; Άδικα μιλούσε ο ευρωβουλευτής Χρυσόγονος για αποτροπή εμπλοκής του οργανωμένου εγκλήματος στο τηλεοπτικό τοπίο; 
Αυτοί ξέρουν…



Πάντως ο υπουργός Παππάς το είχε ξεκαθαρίσει στη Βουλή. Το μόνο που έχει σημασία είναι το...πορτοφόλι των διεκδικητών είχε πει, χωρίς μάλλον να το πιστεύει. Από αυτή την άποψη ναι η κυβέρνηση κέρδισε περίπου 82 εκ. ευρώ – το 1/3 των 246 εκ. του συνολικού τιμήματος των τεσσάρων αδειών. Τα λοιπά το κράτος θα τα πάρει σε βάθος χρόνου. Και αν τα πάρει…

Άρα όλο αυτό το κακής ποιότητας σόου που έστησε η κυβέρνηση, της άφησε 82 εκατομμυριάκια -τα έξοδα 2-3 ημερών της συγκυβέρνησης- και την αίσθηση του νικητή. Και μετά από τόσα χαστούκια είχε ανάγκη μια νίκη, κάτι τέλος πάντων να έχει να πει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.
Μετά το ευρωπαϊκό χαστούκι για την ΕΛΣΤΑΤ, μετά το χαστούκι από τον “σύντροφο” Μοσκοβισί που φωνάζει για τη μη ψήφιση των προαπαιτουμένων της πρώτης, της κλεισμένης, υποτίθεται, αξιολόγησης, μετά τις περικοπές στις συντάξεις που ο Κατρούγκαλος επιμένει ότι δεν υπάρχουν, ενόψει του «κοψίματος» νερού και ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν (ίσως γιατί δεν έχουν;), ενόψει της θύελλας που έρχεται στα εργασιακά, ενόψει της ελάφρυνσης του χρέους που δεν έρχεται και του ΕΝΦΙΑ που καθόλου, μα καθόλου, δεν καταργήθηκε, η κυβέρνηση έστησε ένα ακόμα επικοινωνιακό πανηγύρι για το φιλοθεάμον, εισέτι σανοφάγο, κοινό και τίποτα παραπάνω.
Κι ας μην πανηγυρίζει ο κ. Παππάς για τα 246 εκ. τα οποία άλλωστε δεν θα λάβει άμεσα διότι αν ήθελε πραγματικά μπορούσε να διαθέσει 16 άδειες με τίμημα, κατά μέσο όρο 50 εκ. και να κερδίσει 800.
Δεν ήταν τα χρήματα που ενδιέφεραν. Ήταν η φίμωση συγκεκριμένων σταθμών το ζητούμενο και η απόδοση άδειας σε ημετέρους. Και στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να «πουλήσει» το κλείσιμο του MEGA ή την επί 65 ώρες «φυλάκιση» του ΣΚΑΙ.
Θα μιλήσει όμως και για την Τράπεζα Αττικής, για κάτι έργα που πληρώθηκαν και δεν παραδόθηκαν, για κάτι βαπόρια από την Περσία;
Μήπως να μιλήσει και για συγκεκριμένη τράπεζα και συγκεκριμένους δικηγόρους;
Ο δε συγκυβερνήτης Καμμένος, ο οποίος διαρρήγνυε τα ιμάτια του για τον εργολάβο Καλογρίτσα τι ακριβώς προτίθεται να κάνει ή να πει τώρα; Όλα όσα έλεγε πριν ισχύουν και τώρα; Και αν ναι πως θα κινηθεί; Θα επιπλήξει την κυβέρνηση στην οποία ανήκει; Θα παραιτηθεί; Φυσικά και όχι.
Οι δηλώσεις και οι φωνές, πριν, ήταν για την τιμή των όπλων. Έγιναν για να υπάρχουν παρακαταθήκη αν ίσως χρειαστούν – κανείς ποτέ δεν ξέρει πως μπορεί να διαμορφωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο εκλογών όπου πιθανότατα θα βρεθεί εκτός νυμφώνος. Ίσως για αυτό ακούγεται πως υπάρχουν εναλλακτικές εκ Θεσσαλονίκης. Η όλη διαδικασία με τις άδειες θύμιζε ονειρώξεις καθεστώτων τύπου Μαδούρο. Κι ο σύντροφος αυτός, τον οποίο τόσο θαύμαζε και στήριζε ο πρωθυπουργός μας, ακόμα και στο σκάνδαλο με τον πονηρούλη εν Ελλάδι πρέσβη του, επίσης έκλεισε ή υποχρέωσε σε αλλαγή γραμμής κάθε κανάλι που δεν έλεγε ότι η Βενεζουέλα είναι παράδεισος, ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει πείνα, δεν υπάρχουν ουρές στα καταστήματα.
Το ίδιο θέλει και η ημετέρα κυβέρνηση;
Έτσι φαίνεται…
Ότι δεν την συμφέρει χαρακτηρίζεται μαύρη προπαγάνδα.

Τώρα όμως που η κ. Γεροβασίλη μιλά ανοικτά για μαύρο στα κανάλια που δεν πήραν άδεια ήρθε η ώρα της αλήθειας.
Ελπίζουμε να δούμε γνωστές κυρίες και στελέχη της κυβέρνησης να βρίσκονται στα κάγκελα μαζί με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους των καναλιών που κλείνουν ουρλιάζοντας, όπως έκαναν όταν έκλεισε – προσωρινά – η ΕΡΤ.

Αλήθεια στις εξαιρετικές της μελέτες η κυβέρνηση υπολόγισε και το μερίδιο στη διαφημιστική πίτα που καρπώνονται τα τέσσερα κρατικά κανάλια παράλληλα με αυτό που «χορηγεί» στους τέσσερις ιδιωτικούς σταθμούς; Ελπίζουμε πως ναι διότι κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν για κάτι που δεν βλέπουν…
Bookmark and Share