Η αποχώρηση Καλογρίτσα φέρνει τα πάνω κάτω στα κανάλια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η αποχώρηση Καλογρίτσα φέρνει τα πάνω κάτω στα κανάλια


  • Δεν πέφτει μαύρο -τουλάχιστον- ως τον Φεβρουάριο..


Η αποχώρηση Καλογρίτσα έφερε τα πάνω κάτω στα κανάλια. Με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος η DIGEA θα πρέπει να ρίξει μαύρο  στα κανάλια που δεν... εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια εντός 90 ημερών. Όμως, το μαύρο, αλλά και το ποια είναι θα είναι τα κανάλια χωρίς άδεια μέσα στο επόμενο διάστημα είναι δυο ζητήματα που χωρούν μεγάλη συζήτηση αυτή την ώρα.

Η αποχώρηση Καλογρίτσα από την κούρσα της αδειοδότησης έδωσε τη σκυτάλη στον Ιβάν Σαββίδη που δηλώνει έτοιμος να δώσει τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια, αλλά και εκείνος δεν διαθέτει κανάλι.

Αυτή η εξέλιξη έχει διπλό αντίκτυπο. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να περάσει ένα πενθήμερο ελέγχου του πόθεν έσχες του, όπως συνέβη και με όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές αλλά και προθεσμία 15 ημερών για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Στη συνέχεια και εάν όλα πάνε καλά θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Μια απόφαση που μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατίθεται για τα τέλη του Οκτώβρη, γεγονός που με τη σειρά του σημαίνει ότι τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και με τις 90 μέρες που υποχρεούται να ... κατεβάσει διακόπτες η DIGEA να μετρούν απ' την ημέρα της υπουργικής απόφασης να έχουν επί της ουσίας δικαίωμα εκπομπής ως και τον Φεβρουάριο.

Κάπου εδώ έρχεται και το ερώτημα για το ποια θα είναι τελικά τα κανάλια που θα μείνουν χωρίς άδεια.

Δυο απ' τους υπερθεματιστές δεν διαθέτουν κανάλι. Ο κ. Σαββίδης μάλιστα το δήλωσε ανοιχτά πως επιθυμεί συνεργασία με ένα από τα κανάλια που ήδη βρίσκονται στον αέρα και δεν εξασφάλισε άδεια. Προτιμά δηλαδή να μπει σε ένα από τα υπάρχοντα κανάλια, εξασφαλίζοντας την άδεια.

Κάπως έτσι το ήδη υπάρχον παρασκήνιο γίνεται ακόμη πιο έντονο.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε χθες ότι θα είναι έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε (20,5 εκατομμύρια) εντός των προσεχών τριών ημερών.

Οι δηλώσεις Σαββίδη


Την Παρασκευή η διάσκεψη του ΣτΕ


Κατόπιν όλων αυτών, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα συζητήσει την Παρασκευή τις ενστάσεις των καναλιών για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, τα μέλη της θεωρούν απίθανο να ολοκληρώσουν την συζήτηση σε μια συνεδρίαση, ενώ λόγω της εξέτασης της κύριας προσφυγής των καναλιών, θα ανασταλεί και η ανακοίνωση των αποφάσεων επί των ασφαλιστικών μέτρων.

«Θα χρειαστούν πολλές Διασκέψεις ακόμα για να αποφασίσει το ΣΤΕ» υποστηρίζουν κορυφαίες δικαστικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι μπορεί οι σχετικές αποφάσεις να καθυστερήσουν έως και το τέλος του έτους..
Bookmark and Share