Εκκενώνονται οικισμοί στη Θάσο από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο νησί - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Εκκενώνονται οικισμοί στη Θάσο από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο νησί

  • Πύρινα μέτωπα και στο Άγιον Όρος

Εκκενώνονται οικισμοί στη Θάσο μετά την μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που βρίσκεται σε... εξέλιξη και κατακαίει το νησί σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία εκκενώθηκε το ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια των πυρκαγιών εστιάζονται στους κεραυνούς που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα ξέσπασαν πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα και ειδικότερα στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμενων κατάσβεσης.
Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και έξι αεροσκάφη.
Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.
Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς.
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ζωντανεύουν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

Πύρινο μέτωπο και στο Άγιον Όρος

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7:20 το πρωί, στο Άγιον Όρος.
Στην περιοχή επιχειρούν -μέχρι στιγμής- εννέα οχήματα με 18 άτομα, ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων κι ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.