Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενισχύουν τους Κούρδους με όπλα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενισχύουν τους Κούρδους με όπλα

  • «Αν νομίζετε ότι μπορείτε να τελειώσετε την Daesh έχοντας μαζί σας την YPG και την PYD, δεν θα το καταφέρετε, γιατί αυτές είναι τρομοκρατικές ομάδες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατηγορίες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προμηθεύουν όπλα στους Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία εκτόξευσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως οι...ΗΠΑ προσέφεραν δύο φορτηγά με όπλα στην αποκαλούμενη από την Άγκυρα «τρομοκρατική ομάδα».

Τα τελευταία σχόλια του Ερντογάν αναμένεται να δημιουργήσουν νέα ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ουάσιγκτον λόγω της υποστήριξης που παρέχουν οι ΗΠΑ στις συμμαχικές κουρδικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία είναι μέρος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ η οποία μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θεωρεί ότι η συριακή κουρδική YPG και η πολιτική της πτέρυγα, το PYD είναι προέκταση των Κούρδων μαχητών που εδώ και τρεις δεκαετίες έχουν εξεγερθεί στο έδαφος της Τουρκίας.

«Αν νομίζετε ότι μπορείτε να τελειώσετε την Daesh έχοντας μαζί σας την YPG και την PYD, δεν θα το καταφέρετε, γιατί αυτές είναι τρομοκρατικές ομάδες» δήλωσε ο Ερντογάν σε σχόλιό του που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.
Bookmark and Share