ΗΠΑ: Πέρασε μπροστά ο Ντόναλντ Τραμπ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Πέρασε μπροστά ο Ντόναλντ Τραμπ

  • Κατά μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έναντι της αντιπάλου του, υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η στήριξη προς την υποψήφια των.. Δημοκρατικών, όπως καταγράφεται από την κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, παρουσίασε σταδιακή πτώση μετά τις 25 Αυγούστου, εξαλείφοντας το προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που διατηρούσε. Αντίστοιχα, το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ αποδίδεται στην άνοδο των ποσοστών συσπείρωσης των Ρεπουμπλικάνων προς τον υποψήφιο του κόμματος τους, σε περίπου 78%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.804 πιθανών ψηφοφόρων από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, το 40% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Τραμπ, ενώ το 39% υπέρ της Κλίντον.


Σημειώνεται, ότι περισσότερο από το 20% των πιθανών ψηφοφόρων δηλώνει πως δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο κύριους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και είτε τάσσεται υπέρ ενός διαφορετικού υποψηφίου, είτε απαντά πως "δεν πρόκειται να ψηφίσει", είτε δηλώνει "αναποφάσιστος".
Bookmark and Share