Ο υιός Τραμπ «εξηγεί» το προσφυγικό: Οι Σύροι είναι σαν χαλασμένες καραμέλες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο υιός Τραμπ «εξηγεί» το προσφυγικό: Οι Σύροι είναι σαν χαλασμένες καραμέλες!

  • Θέλοντας συνειδητά να προκαλέσει -λέγοντας πως θέλει να βάλει «τέλος στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας»- ο γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ ο Νεότερος, υποτίθεται ότι προσπάθησε να εξηγήσει και να θέσει σε προοπτική την προσφυγική κρίση με μία πολύ ισχυρή αναλογία: Χαλασμένες καραμέλες.


Πέτυχε τον... στόχο του, προκαλώντας κύμα επικρίσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Ντόναλντ τζούνιορ ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία της εκστρατείας του πατέρα του με ένα μπολ με καραμέλες Skittle (αμερικανική μάρκα μικρών ζαχαρωτών). Το κείμενο στη φωτογραφία εξηγούσε: «Αν είχα ένα μπολ καραμέλες και σου έλεγα πως μόνο τρεις από αυτές θα σας σκότωναν, θα έπαιρνες μία χούφτα; Αυτό είναι το προσφυγικό συριακό μας πρόβλημα».

«Η εικόνα τα λέει όλα, ας βάλουμε τέλος στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας που δεν βάζει πρώτα την Αμερική» ήταν το μήνυμα του υιού Τραμπ, κάνοντας «πάσα» στο προεκλογικό σλόγκαν του πατέρα του.

Το σκεπτικό του επιχειρήματος είναι ότι εάν μεταξύ των σύρων προσφύγων μπορεί να υπάρχουν έστω κι ελάχιστοι που ενδεχομένως θα προχωρήσουν σε επίθεση, δεν μπορεί να γίνει κανείς δεκτός.

Μεταξύ των πρώτων αντιδράσεων ήταν εκείνης της εταιρείας που βγάζει τα Skittle, που προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις και να επισημάνει το αυτονόητο: «Τα Skittle είναι γλυκά. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι» έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της στο Twitter, λέγοντας πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω ώστε να μην θεωρηθεί πως εκμεταλλεύεται διαφημιστικά το ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον χαρακτήρισε «αηδιαστική» την αναλογία. Μεταξύ των αντιδράσεων στο Διαδίκτυο έχει πλέον, μερικές ώρες μετά, κυριαρχήσει η εξής μέθοδος απάντησης με τα ίδια όπλα: Φωτογραφίες παιδιών που ξεβράζονται σε παραλίες ή έχουν επιζήσει από βομβαρδισμούς στη Συρία με τον λιτό τίτλο «Αυτό δεν είναι ένα Skittle».
Bookmark and Share