Έξι οι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες» των «κόκκινων» δανείων - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Έξι οι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες» των «κόκκινων» δανείων

  • Σε έξι ανέρχονται τα funds που έως τώρα έχουν υποβάλει αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αδειοδοτηθούν για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε... τραπεζικό στέλεχος, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, σύμφωνα με το οποίο είναι επίσης σημαντικό να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων.

Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι πρέπει παράλληλα να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων, και προς αυτήν την κατεύθυνση η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση. , Σύμφωνα επίσης με στοιχεία από τις τράπεζες, το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί σημαντική μείωση, της τάξης των περίπου 350 εκατ. ευρώ, στο ύψος των «κόκκινων» δανείων.

Σημειώνεται ότι για το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργο Μιχελή.
Οι αυριανές επαφές
Αύριο ανοίγει πλήρως η γκάμα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους θεσμούς, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

- Από τις 9.00 έως τις 10.00 αναπτυξιακή στρατηγική (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος - υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης).
- Από τις 10.00 έως τις 11.00 επισκόπηση δημοσίων δαπανών - κοινωνική πρόνοια (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης - αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου).
- Από τις 11.00 έως τις 12.30 Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και φορολογικά θέματα (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος - αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης - γγ δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής).
- Από τις 12.30 έως τις 13.30 εργασιακά (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).
- Από τις 14.30 έως τις 15.30 μεταρρύθμιση της Δημόσιας διοίκησης (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης - αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).