Ρέντσι: Η Μέρκελ δεν μπορεί να μου φέρεται έτσι... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ρέντσι: Η Μέρκελ δεν μπορεί να μου φέρεται έτσι...


  • «Η 'Αγκελα δεν μπορεί να μου φέρεται με αυτό τον τρόπο, όπως κάνει με άλλους ηγέτες οι οποίοι δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για το μεταναστευτικό και την οικονομία», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Reppubblica.


Η εφημερίδα La Reppubblica αναφέρεται εκτενώς στην... απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού να μην πάρει μέρος, στην κοινή συνέντευξη τύπου των Φρανσουά Ολαντ και 'Αγκελα Μέρκελ, μετά την λήξη της ευρωπαϊκής συνόδου στη Μπρατισλάβα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι σε ένα μήνα ο Ρέντσι θα επιμείνει και πάλι στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας και συνολικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, αφού «στις 18 Οκτωβρίου, δυο ημέρες πριν την σύνοδο των Βρυξελλών, θα δει τον πρόεδρο Ομπάμα για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επίσης, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, μιλώντας, με τους συνεργάτες του, στάθηκε στο ότι κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «δεν μπορούν να φέρονται σαν να μην υπήρξε το Brexit», καθιστώντας σαφές ότι επιθυμεί και μια ισχυρή ατζέντα για την συνάντηση που θα οργανωθεί στις 25 Μαρτίου του 2017 στη Ρώμη, όταν η Ένωση θα πρέπει να γιορτάσει τα εξήντα χρόνια από την ιδρυτική της συνθήκη.
Bookmark and Share