Κομισιόν: Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις της Αθήνας για το τηλεοπτικό τοπίο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κομισιόν: Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις της Αθήνας για το τηλεοπτικό τοπίο

  • Προς παραπομπή η Ελλάδα..

Καταπέλτης είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την επιστολή του Γκίντερ Ετινγκερ για το... ψηφιακό φάσμα, στα μέσα Ιουνίου, τη σημασία της οποίας υποβάθμιζε η κυβέρνηση.

Οι Βρυξέλλες,σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, διαμηνύουν ότι η εν λόγω επιστολή, αποτελεί το πρώτο βήμα προς την παραπομπή της Ελλάδας, για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

Οι Βρυξέλλες όχι μόνο δεν θεωρούν ικανοποιητικές τις απαντήσεις που δόθηκαν από την Αθήνα, αλλά τονίζουν ότι φάσμα ή ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών, θέματα που θίγονταν στην Επιστολή, «είναι ένα μόνο θέµα από τα πολλά που εξετάζονται για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο».

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, πηγή της Κομισιόν επισήμανε ότι «δεν λάβαµε ικανοποιητικές απαντήσεις σε ό,τι ρωτήσαµε τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Κοµισιόν», προσθέτοντας πως «οι αρχές δεν έστειλαν όλες τις απαντήσεις σε ό,τι είχαµε ρωτήσει».

Η ίδια - επίσημη - πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι, μοιραία, η επιστολή ήταν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ελέγχου και παραπομπής της χώρας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου και όχι, όπως διευκρίνισε, απλά μια επιστολή και σημείωσε ότι το επόμενο στάδιο πριν από την παραπομπή είναι η αποστολή του εγγράφου της λεγόμενης «αιτιολογημένης γνώμης». Σημείωσε δε ότι η απόσυρση φάσματος και η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών - ΕΣΡ και επιτροπή τηλεπικοινωνιών, είναι ένα μόνο θέµα από τα πολλά που η Κοµισιόν εξετάζει στην Ελλάδα σε σχέση µε το τηλεοπτικό τοπίο.
Bookmark and Share