Στ. Θεοδωράκης: Τα χρήματα από τους καναλάρχες θα πάνε στους... Καρανίκες τους. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Στ. Θεοδωράκης: Τα χρήματα από τους καναλάρχες θα πάνε στους... Καρανίκες τους.

  • "Το νέο δεν είναι πανωσήκωμα για να το κάνουμε σε ένα βράδυ. Θέλει γερά θεμέλια". Αυτή είναι η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στα διάφορα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ως τελειωμένη υπόθεση τις συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις του κέντρου.


Η ιστορία δεν γράφεται σύμφωνα με τους... σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων και ούτε οι φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες πολίτες δέχονται τελεσίγραφα, είναι η απάντηση του στη δήλωση της κ. Γεννηματά ότι το φθινόπωρο είναι το απώτερο χρονικό όριο για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Μιλώντας στην Real και αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως «όλο αυτό το σόου στήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν να λένε «τους στριμώξαμε». Η απομόνωση, τα στρατιωτικά ράντζα και τα ομαδικά συσσίτια ήταν ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού. Άλλωστε την ημέρα που «απελευθερώθηκαν» οι καναλάρχες κόπηκαν και οι επικουρικές συντάξεις»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι τα 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε σε ευπαθείς ομάδες λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αφήγημα στης κυβέρνησης αλλά «Τα λεφτά βέβαια θα πάνε στους Καρανίκες τους αλλά αυτό δεν το λέει το παραμύθι τους». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «Πριν μιλήσουμε για «εξασφαλισμένα λεφτά» θα ήταν φρόνιμο να περιμένουμε να δούμε το πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών». Κάποιοι την τελευταία στιγμή, ασθμαίνοντας, κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων. Πού θα βρουν τα δεκάδες εκατομμύρια που υποσχέθηκαν; Πάλι με δανεικά από τις φιλικές στην κυβέρνηση τράπεζες;»

Ερωτώμενος για την έλλειψη ύπαρξης συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων επεσήμανε ότι «Η εθνική συνεννόηση στραγγαλίστηκε από τον κ.Τσίπρα. Όπως και από άλλους πρωθυπουργούς στο παρελθόν. Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου, στην γειτονιά των βασιλικών ανακτόρων, δημιουργεί στους ενοίκους του ένα αυτοκρατορικό σύνδρομο. Ζητούν βοήθεια στα δύσκολα και μετά κυβερνούν με τις αυλές τους, δηλαδή τα κόμματα τους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για τα επόμενα βήματα του Ποταμιού είπε: «Στόχος είναι να ανατρέψουμε το παλαιοκομματικό σύστημα και όχι να γίνουμε μέρος του» καθώς «η χώρα έχει ανάγκη από μια εκσυγχρονιστική αντεπίθεση. Αυτό λέγαμε πριν δύο χρόνια, αυτό λέμε και σήμερα».