Ο ΟΗΕ ξαναρχίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκινώντας από πολιορκούμενη περιοχή κοντά στη Δαμασκό - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΟΗΕ ξαναρχίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκινώντας από πολιορκούμενη περιοχή κοντά στη Δαμασκό

  • Αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ αναμένεται να παραδώσει σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια σε πολιορκούμενες περιοχές κοντά στη Δαμασκό έπειτα από 48 ώρες διακοπής των επιχειρήσεων του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να επανεξεταστούν οι εγγυήσεις για την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

"Σήμερα...στέλνουμε μια αυτοκινητοπομπή που θα διασχίσει τις γραμμές της σύγκρουσης και θα εισέλθει σε πολιορκούμενη περιοχή που βρίσκεται στα περίχωρα της Δαμασκού", δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ. "Θα ειδοποιήσουμε για τις ακριβείς τοποθεσίες μόλις η αυτοκινητοπομπή φθάσει στις τοποθεσίες αυτές".

Η Ελίζαμπεθ Χοφ, η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Συρία, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ σχεδιάζει να παραδώσει σήμερα ιατρικά εφόδια στο προάστιο Μουανταμίγια της Δαμασκού έχοντας κάνει τις συνήθεις αξιολογήσεις των κινδύνων ασφαλείας.

Το προάστιο Μουανταμίγια ελέγχουν οι αντάρτες και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις.