Πτήση-μήνυμα βομβαρδιστικών αεροπλάνων των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πτήση-μήνυμα βομβαρδιστικών αεροπλάνων των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα


  • Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1 πέταξαν σήμερα (13/9) πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη δύναμης και αλληλεγγύης στη σύμμαχο του, μετά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο.. απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Sung Kim μιλώντας στη Σεούλ έκανε έκκληση για ταχεία και ισχυρή απάντηση στην Πιονγκγιάνγκ από τα Ηνωμένα Έθνη.
Πρόσθεσε δε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ανοικτές για αυθεντικό και ουσιαστικό διάλογο με την Πιονγιάνγκ, για τον τερματισμό τον πυρηνικών φιλοδοξιών της.
"Η πρόθεσή μας είναι να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που περιλαμβάνει νέες κυρώσεις το συντομότερο δυνατόν" είπε ο Kim.
Ο ίδιος είπε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με την Κίνα, η οποία αποτελεί σημαντικό διπλωματικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, για να καλυφθούν τα κενά στα υπάρχοντα ψηφίσματα, τα οποία έγιναν αυστηρότερα με την υποστήριξη του Πεκίνου το Μάρτιο.
"Η Κίνα ήταν πολύ σαφής, ότι κατανοεί την ανάγκη για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας ως απάντηση στην πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας", δήλωσε ο Κιμ.
Ωστόσο, η Κίνα και η Ρωσία, η οποία αντιτίθεται έντονα στην πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας να αναπτυχθεί ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας στην Νότια Κορέα για την αντιμετώπιση της πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας, έχουν δείξει απροθυμία να στηρίξουν περαιτέρω κυρώσεις.
Bookmark and Share