Άρον άρον απέσυραν την τροπολογία για τα τσιγάρα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Άρον άρον απέσυραν την τροπολογία για τα τσιγάρα..

  • Άρον άρον παίρνουν πίσω την τροπολογία για την αποκλειστική διάθεση τσιγάρων από περίπτερα και σούπερμαρκετ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και των Ενώσεων των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, κυρίως ψιλικατζίδικων, που πωλούν προϊόντα καπνού, καθώς, με την τροπολογία, αυτομάτως θα αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης.

Περίπου 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν..σήμερα τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκαν ως επιχείρημα για την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας την προστασία των ανηλίκων και συγκεκριμένα στην αιτιολογική έκθεση αναφέρουν ότι «με την προτεινόμενη τροποποίηση επιδιώκεται μεγαλύτερη και πληρέστερη προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της προάσπισης της υγείας των ανηλίκων».

Την απόσυρση ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Μανιός.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδείξει ο επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι η τροπολογία προέβλεπε την αποκλειστική πώληση τσιγάρων από περίπτερα αποκλείοντας "32.000 σημεία πώλησης" και κάνοντας λόγο για μονοπώλια που οδηγούν στην ανεργία.

Bookmark and Share