Η βρισιά του προέδρου των Φιλιππίνων ακύρωσε τη συνάντηση με Ομπάμα - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η βρισιά του προέδρου των Φιλιππίνων ακύρωσε τη συνάντηση με Ομπάμα

  • Μετανιωμένος εμφανίζεται τώρα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε μετά την προσβολή που χρησιμοποίησε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα η οποία και αποτέλεσε τον λόγο ακύρωσης της σημερινής προγραμματισμένης συνάντησης των δύο.


Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων εκφράστηκε με...«βαριά προσβλητικό τρόπο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ» και έτσι ο Μπάρακ Ομπάμα δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί του.

Η συνάντηση θα γινόταν στο περιθώριο της συνόδου του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στο Λάος και μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ομπάμα θα συναντηθεί αντί του προέδρου των Φιλιππίνων με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ώστε να έχει μια «εποικοδομητική κουβέντα».

Ο Ντουτέρτε εξελέγη στην προεδρία των Φιλιππίνων τον Μάιο, υποσχόμενος να πατάξει την εγκληματικότητα και να εξαλείψει τα ναρκωτικά και τις συμμορίες που τα διακινούν στη χώρα του. 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που ξεκίνησε την εκστρατεία του αυτή.

«Θα σκοτωθούν πολλοί μέχρι κι ο τελευταίος διακινητής να μην είναι πια στον δρόμο. Μέχρι να σκοτωθεί κι ο τελευταίος λαθρέμπορος ναρκωτικών, θα συνεχίσουμε» τόνισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προσθέτοντας πως αν ο Ομπάμα θέσει ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτός θα τον βρίσει χρησιμοποιώντας την επίμαχη φράση όπως και έκανε.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντουτέρτε προσβάλει έναν ξένο ηγέτη. Τον ίδιο χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε αναφερόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο.