Τι λένε οι δύο δημοσιογράφοι για το περιστατικό με τον Ν. Παππά στη Ν. Υόρκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λένε οι δύο δημοσιογράφοι για το περιστατικό με τον Ν. Παππά στη Ν. Υόρκη

  • Τι δική τους εκδοχή για το περιστατικό με τον Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη δίνουν οι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, οι οποίοι –σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- συνελήφθησαν χθες καθώς παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας.


Σε δήλωσή του, ο δημοσιογράφος του... του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης χαρακτηρίζει «τουλάχιστον αστεία» τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε «εξακρίβωση στοιχείων» από τις αμερικανικές αρχές.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3μμ τοπική)».
Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης σημειώνει επίσης ότι αφού οι αμερικανικές αρχές εξακρίβωσαν ότι είναι «ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης» αποχώρησαν «χωρίς να μας ενοχλήσουν». «Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!.... Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα"... Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!», προσθέτει.
Σε ανάρτηση για το περιστατικό προέβη και ο δημοσιογράφος του Alpha Θάνος Δημάδης, συνοδεύοντάς την μάλιστα με μία φωτογραφία του, στην οποία εικονίζεται να φορά περούκα και καπέλο. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ειδικότερα:
«Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση (…) Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου».

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται».

Ν. Παππάς: Τεράστια αθλιότητα
Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για «τεράστια αθλιότητα».
«Η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», ανέφερε.
Είχε προηγηθεί τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο υποστήριζε ότι συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha (σ.σ. οι δύο δημοσιογράφοι δεν κατονομάζονταν), οι οποίοι «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, φτάνοντας «στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin New York Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του».
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώ κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του κ. Τσίπρα.
Όπως υποστήριζε το πρακτορείο στο τηλεγράφημά του και οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.