Με κινεζικά κεφάλαια η κατασκευή του μεγαλύτερου cargo στον κόσμο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Με κινεζικά κεφάλαια η κατασκευή του μεγαλύτερου cargo στον κόσμο.

  • Το Antonov-225 σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος αλλά μόνο ένα κατασκευάστηκε προτού διαλυθεί η Σοβιετική Ενωση.

Μισό δισεκατομμύριο δολάρια ελπίζει να προσελκύσει από την Κίνα η ουκρανική αεροπορική βιομηχανία για να «χτίσει» το.... Antonov-225 Mriya, την πιο σύγχρονη έκδοση του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο. Οπως διευκρίνισε την περασμένη Τετάρτη ο Ολεξάντρ Κοτσιούμπα, πρόεδρος της εταιρείας που υπήρξε το καμάρι της σοβιετικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, άπαξ και εξασφαλιστεί η επένδυση και πέσουν εκατέρωθεν οι υπογραφές, θα χρειαστεί περίπου μία πενταετία για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου υπερ-αεροσκάφους.

Το Antonov-225 είναι ένα αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος. Μόνο ένα αεροσκάφος κατασκευάστηκε προτού διαλυθεί η Σοβιετική Ενωση. Βρίσκεται ακόμη στην κυκλοφορία και μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα βάρους 250 τόνων σε απόσταση 4.000 χιλιομέτρων. Ενα δεύτερο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1988 αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί διότι τρία χρόνια αργότερα η ΕΣΣΔ διαλύθηκε και η Ουκρανία, όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, ανέκτησε την ανεξαρτησία της.

Ο Ολεξάντρ Κοτσιούμπα ανακοίνωσε στο Reuters ότι η Antonov βρήκε έναν εν δυνάμει επενδυτή για τη συνέχιση της κατασκευής των γιγαντιαίων Α-225, κι αυτός είναι ο Αεροδιαστημικός Βιομηχανικός Ομιλος της Κίνας (AICC). Τον περασμένο Αύγουστο η Antonov και η AICC υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού κατασκευή αεροσκαφών στην Κίνα. Ωστόσο, «η δεύτερη εκδοχή του Mriya θα κατασκευαστεί στο Κίεβο και το κόστος του αεροσκάφους μπορεί να φθάσει τα 500 εκατ. δολάρια, ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα αποκτήσει».
Bookmark and Share